A Doboz Klub nemek közötti megkülönböztetést megvalósító árképzési gyakorlatával összefüggő hatósági határozat

Az igénylés sikeres volt.

Tisztelt Egyenlő Bánásmód Hatóság!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése és a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 69/A. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre a Doboz Klub nemek közötti megkülönböztetést megvalósító árképzési gyakorlatával összefüggő ügyben az Egyenlő Bánásmód Hatóság által hozott hatósági határozatot.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) bekezdése szerint adatigénylésem során a szkennelés költségén kívüli költségek megtéríttetésére nincs mód. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatok szkenneléséért költségtérítés megállapítására kerül sor. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot és a szkennelés költségét.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2013. november 23.

Üdvözlettel:

Sepsi Tibor

Gregor Katalin dr.,

Tisztelt Sepsi Tibor Úr!

 

 

Hivatkozással az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz 2013. november 24-én írt
megkeresésére, tájékoztatom, hogy a kért határozat nem minősül közérdekű
adatnak, annak tartalma – kivéve azt az esetet, amikor a hatóság az Ebktv.
17/A. § c) pontjában írtakat alkalmazza – nem nyilvános. A hatóság a
határozatot kizárólag az érintett ügyfelek részére kézbesíti.

 

 

Tisztelettel:

 

 

dr. Gregor Katalin

jogtanácsos

Egyenlő Bánásmód Hatóság

1013. Budapest, Krisztina krt. 39/B

idézett részek megjelenítése

Tisztelt Egyenlő Bánásmód Hatóság!

A Doboz Klub nemek közötti megkülönböztetést megvalósító árképzési gyakorlatával összefüggő hatósági határozat kiadását megtagadó válaszuk kapcsán emlékeztetem Önöket arra, hogy a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) a jogerős határozat megismerésére az alábbi szabályokat határozza meg:

"69/A. § (1) Ha törvény a döntés nyilvánosságát nem korlátozza vagy nem zárja ki, az eljárás jogerős befejezését követően a személyes adatot és védett adatot nem tartalmazó jogerős határozatot, valamint az első fokú határozatot megsemmisítő és az első fokú határozatot hozó hatóságot új eljárásra utasító végzést bárki korlátozás nélkül megismerheti, és arról kormányrendeletben meghatározott költségtérítés ellenében másolatot kérhet.
(2) Az (1) bekezdés szerinti döntés megismerése iránti igényt a jogerős döntést hozó hatóság nyolc napon belül, a döntésben szereplő személyes adatok és a védett adatok megismerhetetlenné tételét követően teljesíti. A döntésben szereplő természetes személyt az eljárásban betöltött szerepének megfelelően kell megjelölni, de ha a természetes személy azonosíthatóságának kizárására ez nem alkalmas, az azonosítását lehetővé tevő adatokat olyan módon kell törölni, hogy az ne járjon a megállapított tényállás sérelmével.
(3) A döntésben nem tehető megismerhetetlenné a közérdekből nyilvános adat.
(4) Nem tehető megismerhetetlenné a személyes vagy védett adat, ha az igénylő – az adat megjelölésével – igazolja, hogy annak megismerése joga érvényesítéséhez, illetve jogszabályon vagy hatósági határozaton alapuló kötelezettsége teljesítéséhez szükséges, valamint a védett adat megismerésének törvényi feltételei fennállnak."

Ágazati törvény - a Ket. 69/A. § (1) bekezdésével is összhangban - az Alaptörvény és az Infotv. által meghatározott keretek között elvileg a megismerhető adatok körét szűkebbre szabhatná, ám az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény nem tesz ilyet, egyetlen közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatot sem minősít nem nyilvánossá. A válaszukban is hivatkozott szabályok, így elsősorban a törvény 17/A. § (1) bekezdés c) pontja és a § (2) bekezdése ezzel szemben kifejezetten bővítik az Infotv.-hez és a Ket.-hez képest a nyilvánosság körét, méghozzá úgy, hogy a szankciós jellegű közzététel esetében a jogsértő egyes személyes adatait is nyilvánossá minősítik. Ebből azonban a Ket. általános szabályának lerontása nem következik, azaz más ügyekben a Ket. 69/A. §-a a természetes személy jogsértő személyes adatainak anonimizálásával, de alkalmazható.

Mindezekre tekintettel megismétlem adatkérésemet: kérem, hogy elektronikus másolatban anonimizáltan [azaz a Ket. 69/A. § (2) bekezdése szerinti eljárás lefolytatását követően] szíveskedjék számomra elküldeni az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak a Doboz Klub nemek közötti megkülönböztetést megvalósító árképzési gyakorlatával összefüggő hatósági határozatát.

Üdvözlettel:

Sepsi Tibor

Molnár Veronika dr.,

Tisztelt Sepsi Tibor Úr!

Közérdekű adatigénylésével kapcsolatosan tájékoztatom, hogy a Ket. 73/A. § (1) bekezdés c) pontja, illetve a (3) bekezdés értelmében a kért határozat a közléssel válik jogerőssé. A közlés megtörténtéről a hatóságnak egyelőre hivatalos tudomása nincs, ugyanis egyik féltől sem érkezett még vissza a tértivevény.
Adatigénylésének a hatóság eleget fog tenni azt követően, hogy a tértivevény mindkét féltől visszaérkezett, és megállapítható, hogy a határozat kézbesítése szabályszerűen megtörtént.

Molnár Veronika
hatósági főreferens

Egyenlő Bánásmód Hatóság
Hatósági és Jogi Főosztály
1013 Budapest
Krisztina krt. 39/B.
Tel.: +36 1 795-2986

idézett részek megjelenítése

Molnár Veronika dr.,

1 Melléklet

Tisztelt Sepsi Tibor Úr!

A csatolmány tartalmazza a kért határozatot.

Molnár Veronika
hatósági főreferens

Egyenlő Bánásmód Hatóság
Hatósági és Jogi Főosztály
1013 Budapest
Krisztina krt. 39/B.
Tel.: +36 1 795-2986

idézett részek megjelenítése

Tisztelt Molnár Veronika!

Nagyon köszönöm a választ, illetve a határozatot.

Üdvözlettel:

Sepsi Tibor