Közúti balesetekben vétlenül elhunytak száma

Az igénylés részben sikeres volt.

Kőszegi Boglárka

Tisztelt Központi Statisztikai Hivatal!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre a rendelkezésükre álló statisztikát arról, hogy 2012-ben és 2013-ban
eddig hányan hunytak el közúti balesetben vétlenként
Magyarországon, és ebből hány esetben volt a vétkes ittas
állapotban vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt?

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) bekezdése szerint adatigénylésem során a szkennelés költségén kívüli költségek megtéríttetésére nincs mód. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatok szkenneléséért költségtérítés megállapítására kerül sor. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot és a szkennelés költségét.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2013. november 9.

Üdvözlettel:

Kőszegi Boglárka

Schádné Rózsár Ilona, Központi Statisztikai Hivatal

Tisztelt Kőszegi Boglárka!

Levelére válaszolva tájékoztatom, hogy közúti közlekedési balesetek adatai az alábbi helyen érhetőek el.

Letölthető kiadványként a Kiadványtárban: Közlekedési balesetek, 2012 - Közúti balesetek következtében meghalt, megsérült személyek fejezetében a 104. tálba. Ha a személy résztvevője volt a balesetnek, akkor vétlen.
Útvonal: www.ksh.hu/kiadvanytar Gazdasági ágazatok - Szállítás, közlekedés

Az évközi adatok ugyanebben a fejezetben érhetőek el: http://www.ksh.hu/apps/shop.lista?p_sess...
Évközi adatok elérhetőek továbbá: www.ksh.hu - Adatok - Táblák (STADAT) - 2.5. Egészségügy, baleset - Évközi adatok tábláiban: http://www.ksh.hu/stadat_evkozi_2_5

További hasznos információ található az ittasan elkövetett balesetekről kimenetel szerint Önt érdeklő témában a Tájékoztatási adatbázisban:
www.ksh.hu Adatok menüpont - Tájékoztatási adatbázis - Gazdasági ágazatok - Szállítás, közlekedés - Közlekedési balesetek - Ittasan okozott balesetek adatkörben.
A kiválasztott adatkörben a mutatók bejelölése után a "Megjelenít" gombra kattintva érhető el az adattábla. A bal oldali ablakban - Mutatók, dimenziók és dimenzió elemek kiválasztása - a megnevezések mellett lenyitható menüben további részletek választhatóak ki, illetve a táblázat átrendezése valósítható meg.

Az ennél részletesebb adatokat tartalmazó táblák nem kerülnek publikálásra. Az ilyen típusú adatigényt csak külön megrendelésre, belső adatbázisból tudjuk előállítani, mely esetben az adatkérőnek az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvénnyel összhangban, a KSH Önköltségszámítási szabályzata alapján a leválogatás költségét meg kell térítenie.

Amennyiben további segítségre van szüksége, készséggel állok rendelkezésére.

Tisztelettel:
Schádné Rózsár Ilona

Tájékoztatási főosztály
Információszolgálat
T:06-1-345-6784

idézett részek megjelenítése