A közérdekű adatigénylésre a Miniszterelnöki Kabinetiroda válasza

dr. Karsay Dávid made this Közérdekűadat request to Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Automatic anti-spam measures are in place for this older request. Please let us know if a further response is expected or if you are having trouble responding.

Az igénylést már régen meg kellett volna válaszolni. A vonatkozó jogszabály értelmében a(z) Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság munkatársainak már ki kellett volna adniuk a kért adatokat. (részletek). Panaszt nyújthat be a következő időpontig: belső felülvizsgálat kérése .

Tisztelt Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság!

A segítségüket szeretném kérni, tekintettel arra, hogy az Infotv. 38. § (2) bekezdése szerint a független, csak a törvénynek alárendelt Hatóság feladata a személyes adatok védelméhez, valamint a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez való jog érvényesülésének ellenőrzése és elősegítése.

A kimittud.org oldalon a Miniszterelnöki Kabinetiroda Informatikai Biztonsági Szabályzatáról szóló 12/2020. (XII. 10.) MK utasításának megküldését kértem 2021. április 29-én (https://kimittud.atlatszo.hu/request/sza...). Tekintettel arra, hogy a Kabinetiroda korábban több adatkérés esetében is olvashatatlan adatokat küldött meg (https://atlatszo.hu/2018/12/19/rogan-ant...), a szabályzatot a MS Word által használt docx formátumban kértem. Ez az a formátum, amelyben a szabályzatot a Kabinetiroda elkészítette, tehát ez a rendelkezésükre áll.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda 2021. május 14-én megküldött válaszában kifejtette, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság és a bíróságok gyakorlata alapján az Infotv.-ben rögzített „kívánt forma” elektronikus vagy papír alapot jelent, nem pedig az adatigénylő által megjelölt formátumot (word, pdf stb.). Ennek ellenére jelezték, hogy a kérésemnek eleget téve a kért adatokat az általam megjelölt formátumban bocsátják a rendelkezésemre. Megírták továbbá, hogy a válasz általam meg nem ismerhető adatot is tartalmaz, amelyre tekintettel a kért dokumentumot a meg nem ismerhető adatok kipontozásával küldik meg.

A válasz azonban nem az általam kért szabályzatot, hanem annak mindössze egy módosítását tartalmazta, amelyben valamennyi érdemi adatot kipontoztak.

Kérem a tisztelt Hatóság intézkedését, annak érdekében, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda érdemi választ adjon a közérdekű adatigénylésemre.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2021. május 17.

Tisztelettel:

dr. Karsay Dávid

[email protected], Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Tisztelt Címzett!

Elektronikus üzenete a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság levelező rendszerébe megérkezett, megkeresését köszönjük.

NAIH ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

EZ EGY AUTOMATIKUS ÜZENET, KÉRJÜK ERRE A LEVÉLRE NE VÁLASZOLJON!

Naih_Ügyfélszolgálat, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1 Attachment

Tisztelt Címzett!
Mellékelten megküldöm a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság levelét!
Üdvözlettel:
NAIH Ügyfélszolgálat

idézett részek megjelenítése

Tisztelt Naih_Ügyfélszolgálat!

Köszönöm válaszukat!
Az elektronikus e-mail elérhetőségem: [email address].

Üdvözlettel:

dr. Karsay Dávid

[email protected], Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Tisztelt Címzett!

Elektronikus üzenete a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság levelező rendszerébe megérkezett, megkeresését köszönjük.

NAIH ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

EZ EGY AUTOMATIKUS ÜZENET, KÉRJÜK ERRE A LEVÉLRE NE VÁLASZOLJON!