A központi költségvetés köznevelésre fordított összege

Az igénylés részben sikeres volt.

Tisztelt Emberi Erőforrások Minisztériuma!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

1. A 2012., 2013. és 2014. évben összesen mekkora összeget fordított az állam a köznevelésre?
2. Az évente köznevelésre fordított összeg mekkora része az éves költségvetésnek a 2012., 2013. és 2014. évben?
3. Milyen állami ösztöndíjprogramokat állnak rendelkezésre a roma általános- és középiskolás tanulók számára a 2012-2014 években? Mik az igénybevétel feltételei, mekkora összeget lehet igényelni és mekkora a teljes, ösztöndíjra fordítható összeg évente?
4. Mekkora volt a 2012/2013-as és a 2013/2014-es tanévben 4.a. az óvodát befejező roma gyerekek száma, aránya?
4.b. az általános iskolát befejező roma gyerekek száma, aránya
4.c.az érettségiző roma gyerekek száma, aránya
4.d. a szakiskolát befejező roma gyerekek száma, aránya
4.e.BA fokozatot szerző roma tanulók száma, aránya
4.f.MA fokozatot szerző roma tanuk száma, aránya

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) bekezdése szerint adatigénylésem során a szkennelés költségén kívüli költségek megtéríttetésére nincs mód. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatok szkenneléséért költségtérítés megállapítására kerül sor. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot és a szkennelés költségét.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2014. július 17.

Üdvözlettel:

Kegye Adél

Pórné Dr. Zselinszky Eszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma

1 Melléklet

Tisztelt Kegye Adél!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján megküldött közérdekű adatigénylésére hivatkozással csatoltan megküldöm az Emberi Erőforrások Minisztériuma válaszlevelét.

Üdvözlettel:

dr. Zselinszky Eszter adatvédelmi felelős

idézett részek megjelenítése