A 2023 szeptember 20.án megtartott képviselő testületi ülés 18., eredetileg kipostázott 20, napirendi ponttal kapcsolatos adatigénylés

Az igénylés részben sikeres volt.

Tisztelt Budapest VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzat Polgármesteri Hivatal!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre

A 2023 szeptember 20.án megtartott képviselő testületi ülés 18., eredetileg kipostázott 20, napirendi pont, „Javaslat az Erzsébetváros Kft. 2022. évi beszámolójának elfogadására” kapcsolatban az alábbi kérdéseket szíveskedjenek megválaszolni:

1. Milyen problémákat jelzet Niedermüler Péter polgármester úrnak a felügyelő bizottság egyik tagja a beszámolóval kapcsolatban?
2. Kérem mutassák be azt az email értesítést, amelyben az 1. pontban említett problémákról tájékoztatják a képviselő testület tagjait. Megj. Erre hivatkozik a testületi ülésen a polgármester úr.
3. Kérem küldjék el számomra a polgármester úr jegyző felé küldött kérését a belső kivizsgálás felkérését illetően.
4. Kérem küldjék el számomra a teljes belső vizsgálat anyagát annak minden mellékletével együtt.
5. Kérem küldjék el az elrendelt hiánypótlás anyagát, amit a polgármester úr elrendelt az Erzsébetváros Kft.nél
6. Kérem küldjék el számomra azt az intézkedési tervet, amit kidolgoztak a hiánypótlások elvégzésére.
7. Kérem nevezzék meg, ki volt a belső ellenőr, aki az említett hiánypótlásokat és intézkedési tervet ellenőrizte.
8. Kérem nevezzék meg, melyik elismert jogi irodát kérték fel az anyagok értékelésére?
9. Kérem küldjék el számomra a 8. pontban említett jogi i iroda által kiadott jogi szakvéleményt, minden mellékletével együtt.
10. Kérem mutassák be, mennyibe került a 9. pontban említett jogi szakvélemény elkészítése.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2024. január 24.

Üdvözlettel:

Lajos Béla

Németh György, Budapest VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzat Polgármesteri Hivatal

9 Melléklet

Lajos Béla részére

 

[1][FOI #24033 email]

 

 

Tisztelt Adatigénylő!

 

Csatoltan megküldöm Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros
Jegyzőjének levelét.

 

Tisztelettel:

 

Németh György referens

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Polgármesteri Hivatala

Jegyzői Iroda

1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.

Tel.: 462-3174

Email: [2][email address]

 

[3]cid:[email protected]

 

References

Visible links
1. mailto:[FOI #24033 email]
2. mailto:[email address]