Balmazújvárosi Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft.2022 évi üzleti terv módosítására vonatkozó testületi határozatok hiteltérdemlő dokumentumok kérése.

Ferenczi Mária Erzsébet nevű felhasználó elkészítette a Közérdekűadat nevű kérést a Balmazújváros Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal -hoz Automatikus anti-spam mérések helyben ehhez a régi kéréshez. Kérjüktudassa velünk ha további válaszra vár vagy ha gondja van a válaszolással.

Az igénylés részben sikeres volt.

Ferenczi Mária Erzsébet

Tisztelt Balmazújváros Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre,
azokat képviselő-testületi határozatokat, melyek szerint, a
Balmazújvárosi Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft. a képviselő-testület által jóváhagyott 2022 évi üzleti tervétől eltérhetett.

"A Kamilla Gyógy -, Termál- és Strandfürdő üzemeltetése 2022.évre a
Támogatási összeg:
Terv: Tény: Eltérés:
Összesen: -29 582 674 Ft -147 027 626 Ft " -117 444 952 Ft

"A Balmazújvárosi Városgazdálkodási Kft 2022.év Terv és tény adatok
Terv: Tény: Eltérés:
Összesen: -228 793 088 Ft -170 678 907 Ft " -58 114 181 Ft

Balmazújváros Város Képviselő-testülete jóváhagyta az Önkormányzat 100 %-os Önkormányzati tulajdonú cégének a 2022 évre vonatkozó üzleti tervét azzal a szándékkal, hogy a tervben vállalt feladatokat a képviselő- testület szándékának megfelelően az ügyvezető végrehajtja.
A tervezett és tényleges pénzügyi adatok között olyan horribilis nagyságú eltérések vannak, mely mellett felelős önkormányzati képviselőként elmenni nem szabad. Több alkalommal több képviselő-testületi ülésen is tettem fel erre vonatkozó kérdést, kérdéseket, de ezekre pontos választ eddig nem kaptam sem szóban, sem írásban. Pl:

- kinek a jóváhagyásával történtek ezek a pénzügyi átcsoportosítások, és konkrétan honnan, hová ? /képviselő-testület által hozott határozat száma?/
-konkrétan melyek azok a feladatok a Városüzemeltetési feladatok közül, amik elmaradtak? Az elmaradt feladatokra mennyi összeg volt eredetileg az üzleti terveben jóváhagyva? /Ki hagyta jóvá, hogy a Városüzemeltetés működésére jóváhagyott összegeket, az ügyvezető igazgató a Fürdő üzemeltetésére fordítsa?/képviselő-testület által hozott határozat száma?/
- év közben az ügyvezető igazgató úr hány esetben fordult a képviselő-testület felé, hogy ahhoz, hogy a Fürdőt működtetni tudja, szüksége lenne az üzleti tervét módosítani, szükséges lenne a már jóváhagyott pénzügyi fedezet átcsoportosítására, a városüzemeltetési feladatokról, a fürdőre? /képviselő-testület által hozott határozatok száma?/
- kérem a VGNKFT részletes tárgyi eszköz leltárának bemutatását.
- melyek azok a tárgyieszközök, berendezések, felszerelések amelyek a jelenlegi állapot szerint nem a VGNKFT tárgyi eszközei között szerepelnek, /a felszámoló a Kamilla Kft felszámolásakor értékesítette azokat/, viszont a fürdő működtetéséhez nélkülözhetetlenek az eszközök, berendezések, felszerelések?
- a tisztázatlan tulajdoni viszonyok, vitás kérdések tisztázása miatt, mennyi összeget fizetett a Kft. bírságra, ügyvédi költségekre, egyéb hasonló költségekre?

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2023. június 5.

Üdvözlettel:

Ferenczi Mária Erzsébet

kalmarzoltan, Balmazújváros Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal

1 Melléklet

--
Üdvözlettel: Kalmár Zoltán ügyvezető
Balmazújvárosi Városgazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft.

4060 Balmazújváros Vasút sor 1/a
Tel.:+36705090956; e-mail: [email address]