Vámosszabadin létesített idegenrendészeti tábor működési adatai

Az igénylést már régen meg kellett volna válaszolni. A vonatkozó jogszabály értelmében a(z) Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak már ki kellett volna adniuk a kért adatokat. (részletek). Panaszt nyújthat be a következő időpontig: belső felülvizsgálat kérése .

Sinkó Gábor Zoltán

Tisztelt Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre

A Vámosszabadi határátkelő mellett üzemelő menekülttábor következő statisztikai jellegű adatokat heti bontásban, mely a tábor árnyékában élőket meg tudja nyugtatni, hogy önök megfelelő gazdái az intézménynek.
Ha kérhetem ezen adatokat valamilyen formában rendszeresen a közösség számára elérhetővé tennék, nagyban hozzájárulna, hogy a táborról reális képet kapjunk.

-dolgozói létszám/változás:
-menekült létszám:
--új belépők
--áthelyezettek
--elbíráltak
--lelépők

-egészségügy:
--orvosi státusz megléte (ÁNTSZ kivizsgálás eredményei megvannak)
---negatív státus (minden rendben)
---pozitív státus (valami betegséggel rendelkező)
----orvosi kezelés alatt állók
----orvosi kezelés alatt nem állók
---Magyarországon kötelező védőoltásokkal rendelkezők
----nem rendelkezők száma (ebből gyermek)
----részben rendelkezők száma (ebből gyermek)
----rendelkezők száma (ebből gyermek)
---Orvosi kezelések:
----fertőző betegségből adódó
-----Magyarországon feltételezhetően mindennapi/hétköznapi:
------ÁNTSZ által regisztrált:
------egyéb eset:
-----Magyarországon feltételezhetően nem mindennapi
------ÁNTSZ által regisztrált:
------Egyéb eset:
------Egyéb kezelések száma:
------Vizsgálatok száma mely nem járt kezeléssel:
-Tábor élet:
--Milyen foglalkozások vannak a tábor területén:
--Foglalkozásokon résztvevők száma: (férőhely/létszám):
--Milyen rendkívüli esemény történt a táborban az elmúlt héten és erre milyen intézkedés történt

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) bekezdése szerint adatigénylésem során a szkennelés költségén kívüli költségek megtéríttetésére nincs mód. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatok szkenneléséért költségtérítés megállapítására kerül sor. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot és a szkennelés költségét.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2013. október 15.

Üdvözlettel:

Sinkó Gábor Zoltán

Jogi, Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal

1 Melléklet

Sinkó Gábor Zoltán

Tisztelt Jogi!

Új belépő: olyan a tábor területére beérkező akit ott 'állományba' vesznek és nem egy másik táborból helyeznek át
lelépő: olyan személy aki ismeretlen helyre távozik.

Nem tudom mi ezekben a varázslatos szavak a kérelem lényege hogy a tábor életére nagyobb rálátásunk legyen, mint eddig. Kérném ha az adatok nem egyértelműek gondolják végig és ne azt a benyomást keltsék hogy az adatokat nem szándékoznak kiadni. Nem tudom milyen adatok vannak nyilvántartva a tábor életével kapcsolatba, de remélem hogy a kért adatoknál részletesebb és pontosabb adatok is rendelkezésre állnak melyek ha nem fedik le teljesen az igényemet, de ha megosztják velünk, nem mondom pozitív hozz-állásukról adnának tanúságot.

Üdvözlettel:

Sinkó Gábor Zoltán

Jogi, Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal

1 Melléklet

:

Sinkó Gábor Zoltán

Tisztelt Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal!

Az adatigénylésem azon ígéretükön alapul melyben a településünk képviselőinek megígérték, hogy a menekülttáborral kapcsolatban a kommunikációjukat javítani fogják. Ezzel szemben a kért adathalmaz helyett gyakorlatilag 2 adatot adtak vissza.

A kért adatok azok melyekkel önöknek rendelkezniük kell. Önök üzemeltetik az orvosi ellátást, önöknek van információja arról mennyien vannak a táborban és mekkora a fluktuáció és ezeknek az okairól, ha viszont tévedek és nem rendelkeznek ilyen adatokkal, akkor más kérdések merülnek fel bennem.

Bárkit akit kérdezünk ez ügyben önök felé mutogat önök meg gyakorlatilag nem adtak adatokat.
Ezzel szemben viszont elvárják a településen élőktől, hogy a menekülttáborral és a benne lakókkal lojálisak legyünk, ne érezzünk félelmet...
A honlapon valamikor majd kikerülő adatok, majd valamikor talán meg fog nyugtatni minket. Bocsánat a feltételezésért, de ahol titkolóznak ott nagyobb eséllyel van bibi mint ahol nem.
Kérem miért nem lehet normálisan átláthatóan kezelni az ügyet? Miért kell titkolózni?
A levelét nem tudom elfogadni mint válasz mert, nem tartják be az ígéretüket melyet a falunak tettek és vagy félnek vagy lusták érdemben válaszolni.

Kérném a válaszát pontosítani a kért adatok hiányának okát pontosan megadni. Ha úgy gondolja dátum szerint külön külön igénylést fogok/fogunk benyújtani mert az adatok minket érintenek.

Üdvözlettel:

Sinkó Gábor Zoltán

Sinkó Gábor Zoltán

Tisztelt Dr. Kiss Attila!

Ne haragudjon de a kér adatok csak egy tört részéhez lehet hozzáférni az ígért adathalmazból mely gyakorlatilag csak arra volt jó hogy bennem és a környezetemben élőkben azt az érzést erősítse meg, hogy a hivataluk célja nem a tábor környezetében élők korrekt tájékoztatása hanem inkább palira vétele.
Ismételten kérném az első kérésemben szereplő adatok nyilvánosságra hozatalát. Azzal kiegészítve hogy az azóta eltelt időt is szeretnénk látni illetve a tájékoztatás jó volna a folyamatosan megtörténne.

ÁNTSZ válaszából sok mindent le lehetett szűrni ami a megnyugtatásunkra sajnos igen negatívan hatott. Ezért kérném, hogy a nyugalom és béke megőrzése miatt kérelmemet korrektül megválaszolni szíveskedjenek.

Üdvözlettel:

Sinkó Gábor Zoltán