Tisztelt Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre azt, hogy:

2018-ban, 2019-ben és a 2020. év első hat hónapjában mennyi volt az önkormányzati bérlakások száma!
A fenti időszakra vonatkozóan évekre lebontva adják meg, hogy ezekből mennyi áll üresen, illetve, hogy az üresen álló bérlakások közül mennyi van lakható állapotban!
A fenti időszakra adják meg, hogy mennyi lakáskiürítési eljárást indítottak, továbbá, hogy mennyi önkormányzati bérlakást adtak el és mennyit vásároltak, illetve építettek!
Kérem, tájékoztassanak arról is, hogy 2018-ban, 2019-ben és 2020. január 1. és június 30 között mennyi önkormányzati bérlakást adtak ki!

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2021. január 14.

Üdvözlettel:
Szopkó Zita

adatvedelem, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

1 Melléklet

Tisztelt Cím!

 

Mellékelten küldöm a közérdekű adatigénylés tárgyában kelt válaszlevelet.

 

Adatvédelem Győr

 

Tisztelt Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata!

Köszönöm szépen a visszajelzést, küldöm a kért információkat:
- adatigénylésem kizárólag Győr Megyei Jogú Város Ökormányzatának tulajdonában lévő lakásokra vonatkozik, tehát ezekről az ingatlanokról szeretnék információkat kérni, mint ahogy azt az adatigénylés címében is jelöltem (Önkormányzati lakások - Győr).

- Üresen álló ingatlanok alatt a lakható, és lakhatatlan állapotban lévő, tárgyidőszakban kihasználatlan ingatlanok összességét értem. Az adatokat év végi bontásban szeretném megismerni, a konkrét időállapotra vonatkozóan, így 2018.december 31, 2019. december végi, valamint 2020. év féléves állapot érdekelne, de amennyiben erre nincsen lehetőség, a jelenleg rendelkezésre álló üres lakások száma is megfelel számomra.

- lakható állapotnak minden olyan ingatlant tekintek, amelyek nem életveszélyes állapotúak, illetve felújítás nélkül biztonságosan lakhatóak lennének, azonban a tárgyidőszakban üresen álltak. Ehhez nem szükséges feltétel, hogy jelenleg is lakható állapotban legyenek, a jelen idő használata az egyszerűség kedvéért történt, mivel igénylésemben friss, 2020-as adatokat is kértem.

- a lakáskiürítési eljárásokra vonatkozóan az önkormányzat által a lakás kiürítésére kezdeményezett intézkedések számát szeretném megtudni..

- az épített, vásárolt, és értékesített lakások tekintetében kérem kizárólag azokat a tranzakciókat beleszámolni, amelyek végbementek, tehát teljesült az eladás, építés stb.

- lakáskiadás alatt az adott évben történő minden új szerződés megkötésekre lennék kíváncsi, tehát szociális, és nem szociális rászorultság alapján egyaránt.

Üdvözlettel:
Szopkó Zita

dr. Fülöp-Tóth Eszter Katinka, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

1 Melléklet

Tisztelt Cím!

 

Mellékelten küldöm a közérdekű adatigénylésre adott választ.

 

Adatvédelem Győr

adatvedelem, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

1 Melléklet

Tisztelt Cím!

 

Mellékelten küldöm a közérdekű adatigénylésre adott választ.

 

Adatvédelem Győr