Tisztelt Budapest Közút Zrt.!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre:

2019 októberéig pontosan hány fővárosi taxiállomás volt nyilvántartásuk szerint, illetve jelen pillanatban pontosan hány taxiállomás található Budapesten?
Milyen tendencia mutatkozik ki, mik a tervek a jövőre nézve, bővítik vagy inkább csökkentik a taxiállomások számát?

Továbbá érdeklődnék, hogy a 2019-es évben kátyúzásra 2019. január, február, március, április hónapokban hány forintot költöttek, illetve ha van erről adat, hány kátyút, esetleg hány négyzetméter rossz útfelületet javítottak ki kátyúzási program keretein belül? Ugyanezen adatokat kérném a 2020-as év január, február, március, április hónapjaira nézve.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2020. május 6.

Üdvözlettel:

Karátsonyi Balázs

=?utf-8?Q?Harmatin=C3=A9 Mikosovics D=C3=B3ra?=, Budapest Közút Zrt.

Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönjük megkeresését! Az Ön által küldött levél feldolgozását megkezdtük
és rendszerünkben E/67305460-202005060945-000391/2020 érkeztető számmal
érkeztetve lett.

Ez egy automatikusan generált levél, kérjük ne válaszoljon rá!

Üdvözlettel:

Budapest Közút Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Cím: 1115 Budapest, Bánk bán u. 8-12.
Postai cím: 1518 Budapest, Pf.: 86.

SZÁSZ Veronika Zsuzsanna (Budapest Közút), Budapest Közút Zrt.

1 Melléklet

Tisztelt Karátsonyi Balázs Úr!

Csatoltan továbbítom Társaságunk válaszait a levelében feltett kérdésekre.

Tisztelettel

Szász Veronika
asszisztens
Közlekedési Igazgatóság
Budapest Közút Zrt.
Telefon: +36 30 774 1236

idézett részek megjelenítése