Orbán Viktor látogatása Zelenszkij elnöknél

Dobos Géza made this Közérdekűadat request to Külügyminisztérium

Automatic anti-spam measures are in place for this older request. Please let us know if a further response is expected or if you are having trouble responding.

Az igénylést már régen meg kellett volna válaszolni. A vonatkozó jogszabály értelmében a(z) Külügyminisztérium munkatársainak már ki kellett volna adniuk a kért adatokat. (részletek). Panaszt nyújthat be a következő időpontig: belső felülvizsgálat kérése .

Tisztelt Külügyminisztérium!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

A cseh, a lengyel és a szlovák miniszterelnök már járt Ukranában, hogy kifejezze szolidaritását a háború sújtotta országgal. A V4 országok vezetői közül egyedül Orbán Viktor, illetve külügyminisztere, Szíjjártó Péter látogatásáról nem tudósított eddig a média. Kérem, szíveskedjen megküldeni részemre, hogy mi volt az oka, hogy a V4 vezetőivel együtt Orbán Viktor nem tett látogatást Zelenszkij elnöknél, illetve, hogy tervezik-e a miniszterelnök, vagy a külügyminiszter úr kijevi látogatását, van-e erre vonatkozó ukrán kormánymeghívás?

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2022. május 2.

Üdvözlettel:

Dobos Géza

Tisztelt Külügyminisztérium!

Az "Orbán Viktor látogatása Zelenszkij elnöknél" tárgyú adatigénylésem megválaszolása késik. A vonatkozó jogszabály értelmében a KKM-nek, mint adatgazdának normális esetben 2022. május 17-ig meg kellett volna küldeni a választ. Kérem sürgősen pótolják.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2022. május 28.

Üdvözlettel:

Dobos Géza

Tisztelt KKM!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 28. § (1) bekezdése alapján adatigénylést terjesztem elő, amelyet a KKM-nek a jogszabály értelmében minden körülmények közt meg kellett volna már válaszolnia, de bizonyára nem redelkeztek ezzel az információval (ezzel sem).

A sors azonban segítségükre sietett. Tájékoztatom Önöket, hogy Ukrajna elnöke 2022. június 21-én felhívta Orbán Viktor miniszterelnököt, és Zelenszkij Twitter bejegyzéséből kiderült, hogy az ukrán elnök meghívta a magyar miniszterelnököt Ukrajnába. (Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár szűkszavú közléséből ugyan ez nem derült. Havasi mindössze ennyit tartott szükségesnek megosztani a magyar közvéleménnyel, hogy „ahogy megszokhatták, a miniszterelnök minden hivatalos nemzetközi programjáról kellő időben tájékoztatást adunk”.)

Most már csak arra a kérdésre várom a válaszukat, hogy a külügyminiszter úr rendelkezik-e ukrán meghívással, illetve tervezi-e meglátogatni ukrán külügyminiszter barátját?
Talán erre a kérdésre még önök is tudnak válaszolni.

Kelt: 2022. június 22.

Üdvözlettel:

Dobos Géza