Képviselő-testületi SZMSZ és bizottságok ügyrendje

Bódis Lajos made this Közérdekűadat request to Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal

Automatic anti-spam measures are in place for this older request. Please let us know if a further response is expected or if you are having trouble responding.

Az igénylés sikeres volt.

Tisztelt Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre

1. a Képviselő-testület hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatát.

2. a saját ügyrenddel rendelkező önkormányzati bizottságok hatályos ügyrendjeit.

Megköszönöm, ha az adatigénylést az önkormányzat honlapján való közzététellel teljesítik, ebben az esetben elegendő a honlapra mutató linket megküldeni, ahol az Infotv. rendelkezése szerint szerepelnie kellene.

A Képviselő-testület SZMSZ-ét egységes szöveggel a honlap archív részében találom, melynek utolsó módosítása az előző önkormányzati ciklusban történt, a 21/2019. (VI.28.) határozattal, és első ránézésre sem a hatályos szöveg. A hatályos Közzétételi lista, Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok között, csak a Polgármesteri Hivatal SZMSZ-ét találom, a Képviselő-testületét nem. A bizottságok némelyikének ügyrendjét tárgyaló napirendet megtaláltam, azonban az előterjesztések nyilvánosságára vonatkozó törvényi előírást a Polgármesteri Hivatal hatalmas mennyiségben sérti meg, és a bizottságok oldalán sem található az ügyrend.

Külön beadványban jelzem önöknek, de itt is szóvá teszem, hogy a II. Kerületi Önkormányzat számos, bizottsági hatáskörbe tartozó döntéséről és vitájáról az állampolgári (lakossági, újságírói, kutatói stb.) tájékozódást nagyon lassítja és nehezíti, hogy egyesével kell igényelni, a válaszadási idejüknek kiszolgáltatva, azokat az információkat, amelynek a törvény rendelkezése szerint automatikusan, a keletkezésük után azonnal, és válogatás nélkül nyilvánosnak kellene lenniük.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2022. december 2.

Üdvözlettel:
Bódis Lajos

Tisztelt Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal!

Varga Bendegúz alpolgármester tájékoztatása nyomán, a Képviselő-testület hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatára vonatkozó kérést__visszavonom__, mivel megtalálható az önkormányzat honlapján. Köszönöm a tájékoztatást!

Ha a fejlesztésnél esetleg használnák: a honlapon való keresésem algoritmusát leírtam Varga Bendegúznak. A lényeg: a honlap archív és aktuális része szerintem némileg összeakad, a jelenlegi közzétételi listához hasonló archív részben a KT. SZMSZ még határozatként volt feltüntetve (az ott szereplő utolsó módosítás a 2019 nyári), ami jogilag helyesen rendelet, és az új honlapon oda is linkelik (onnan keresőablakkal lehet megtalálni). Azonban a régi szerkezet alapján, az új közzételi listában is a határozatok között kerestem, helytelenül.

Kelt: 2022. december 9.

Üdvözlettel:
Bódis Lajos

Tisztelt Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal!

Az esetleges félreértés elkerülése érdekében: a bizottsági ügyrendekre vonatkozó adatigénylést természetesen nem vontam vissza, mivel azokról továbbra is úgy tudom, hogy - a Képviselő-testület SZMSZ-étől eltérően - nem hozták őket nyilvánosságra.

Nyilvánosaknak a róluk döntő bizottsági ülések előterjesztéseiként kellene lenniük a törvény szerint, amelyeket az Önkormányzat 2021 végéig egyáltalán nem hozott, és azóta is szelektíven hoz nyilvánosságra. Azon kívül, hogy a kért információknak külön igénylés nélkül is elérhetőknek kellene lenniük a honlapon, jelzem továbbá, hogy az adatigénylés teljesítésének szintén törvényben előírt határidejét sem tartja be a II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal.

Kelt: 2022. december 21.

Üdvözlettel:
Bódis Lajos

Silye Tamás, Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal

9 Attachments

Tisztelt adatkérő,

 

Csatolva küldöm Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat
Képviselő-testülete Bizottságainak ügyrendjét.

 

Tisztelettel:

 

dr. Silye Tamás
Igazgató
Budapest II. kerületi Polgármesteri Hivatal

Jegyzői Igazgatóság
1024 Budapest, Mechwart liget 1.
Telefon: +361-346-5542 Fax:+361-346-5409
[1]Adobe SystemsE-mail: [2][email address]

 

 

 

References

Visible links
2. mailto:[email address]

Tisztelt Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, kedves dr. Silye Tamás!

Köszönöm az adatigénylés teljesítését!

Kérem, hogy - a törvény előírását követve - az ügyrendeket a róluk döntő bizottsági döntéseknél, az önkormányzat honlapján is hozzák nyilvánosságra.

Üdvözlettel:
Bódis Lajos