Tisztelt Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre

1. a Képviselő-testület hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatát.

2. a saját ügyrenddel rendelkező önkormányzati bizottságok hatályos ügyrendjeit.

Megköszönöm, ha az adatigénylést az önkormányzat honlapján való közzététellel teljesítik, ebben az esetben elegendő a honlapra mutató linket megküldeni, ahol az Infotv. rendelkezése szerint szerepelnie kellene.

A Képviselő-testület SZMSZ-ét egységes szöveggel a honlap archív részében találom, melynek utolsó módosítása az előző önkormányzati ciklusban történt, a 21/2019. (VI.28.) határozattal, és első ránézésre sem a hatályos szöveg. A hatályos Közzétételi lista, Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok között, csak a Polgármesteri Hivatal SZMSZ-ét találom, a Képviselő-testületét nem. A bizottságok némelyikének ügyrendjét tárgyaló napirendet megtaláltam, azonban az előterjesztések nyilvánosságára vonatkozó törvényi előírást a Polgármesteri Hivatal hatalmas mennyiségben sérti meg, és a bizottságok oldalán sem található az ügyrend.

Külön beadványban jelzem önöknek, de itt is szóvá teszem, hogy a II. Kerületi Önkormányzat számos, bizottsági hatáskörbe tartozó döntéséről és vitájáról az állampolgári (lakossági, újságírói, kutatói stb.) tájékozódást nagyon lassítja és nehezíti, hogy egyesével kell igényelni, a válaszadási idejüknek kiszolgáltatva, azokat az információkat, amelynek a törvény rendelkezése szerint automatikusan, a keletkezésük után azonnal, és válogatás nélkül nyilvánosnak kellene lenniük.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2022. december 2.

Üdvözlettel:
Bódis Lajos

Tisztelt Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal!

Varga Bendegúz alpolgármester tájékoztatása nyomán, a Képviselő-testület hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatára vonatkozó kérést__visszavonom__, mivel megtalálható az önkormányzat honlapján. Köszönöm a tájékoztatást!

Ha a fejlesztésnél esetleg használnák: a honlapon való keresésem algoritmusát leírtam Varga Bendegúznak. A lényeg: a honlap archív és aktuális része szerintem némileg összeakad, a jelenlegi közzétételi listához hasonló archív részben a KT. SZMSZ még határozatként volt feltüntetve (az ott szereplő utolsó módosítás a 2019 nyári), ami jogilag helyesen rendelet, és az új honlapon oda is linkelik (onnan keresőablakkal lehet megtalálni). Azonban a régi szerkezet alapján, az új közzételi listában is a határozatok között kerestem, helytelenül.

Kelt: 2022. december 9.

Üdvözlettel:
Bódis Lajos

Tisztelt Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal!

Az esetleges félreértés elkerülése érdekében: a bizottsági ügyrendekre vonatkozó adatigénylést természetesen nem vontam vissza, mivel azokról továbbra is úgy tudom, hogy - a Képviselő-testület SZMSZ-étől eltérően - nem hozták őket nyilvánosságra.

Nyilvánosaknak a róluk döntő bizottsági ülések előterjesztéseiként kellene lenniük a törvény szerint, amelyeket az Önkormányzat 2021 végéig egyáltalán nem hozott, és azóta is szelektíven hoz nyilvánosságra. Azon kívül, hogy a kért információknak külön igénylés nélkül is elérhetőknek kellene lenniük a honlapon, jelzem továbbá, hogy az adatigénylés teljesítésének szintén törvényben előírt határidejét sem tartja be a II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal.

Kelt: 2022. december 21.

Üdvözlettel:
Bódis Lajos

Silye Tamás, Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal

9 Attachments

Tisztelt adatkérő,

 

Csatolva küldöm Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat
Képviselő-testülete Bizottságainak ügyrendjét.

 

Tisztelettel:

 

dr. Silye Tamás
Igazgató
Budapest II. kerületi Polgármesteri Hivatal

Jegyzői Igazgatóság
1024 Budapest, Mechwart liget 1.
Telefon: +361-346-5542 Fax:+361-346-5409
[1]Adobe SystemsE-mail: [2][email address]

 

 

 

References

Visible links
2. mailto:[email address]

Tisztelt Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, kedves dr. Silye Tamás!

Köszönöm az adatigénylés teljesítését!

Kérem, hogy - a törvény előírását követve - az ügyrendeket a róluk döntő bizottsági döntéseknél, az önkormányzat honlapján is hozzák nyilvánosságra.

Üdvözlettel:
Bódis Lajos