Tisztelt Miniszterelnöki Kabinetiroda!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre

a miniszterelnök beszédében:

https://miniszterelnok.hu/orban-viktor-b...

Ki az ellenség?

"
ORBÁN VIKTOR BESZÉDE A BÉKEMENETEN
2024.06.01.
FORRÁS: MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Békeszerető Magyarok a világ minden tájáról, határon innen és túl!

Üdvözlet mindenkinek. Üdvözletünket küldjük és a Jóisten áldását kérjük a kárpátaljai magyarokra. A kárpátaljai magyarokra, akik két éve a háború szörnyűségeinek árnyékában, jogaiktól megfosztva, kiszolgáltatottan várják a háború végét. Kitartást kívánunk, veletek vagyunk, gondolunk rátok, és biztatunk benneteket: nincs már messze a nap, amikor a sorsotok jobbra fordul. És üdvözletünket küldjük Robert Ficónak is, Szlovákia békepárti miniszterelnökének. Robert Ficót azért lőtték le, mert a béke pártján állt. Kis híján az életét adta a békéért. De kemény fából faragták, nem az a fajta, aki hagyja magát kiiktatni. Vissza fog térni közénk, és Szlovákia Magyarországgal együtt küzd tovább a békéért. Várunk vissza, Robert, gyógyulj meg mihamarabb!

Két év után jó újra látni egymást. Legutóbb is egy választási hadjárat tetőpontján találkoztunk. Micsoda győzelmet arattunk, Barátaim! A valaha volt legnagyobb győzelem, és a valaha volt legnagyobb vereség, amit a baloldal egyesített csapataira mértünk. Mekkora volt az arcuk! Úgy bömböltek, mint az oroszlán, aztán kiderült, hogy papírmaséból vannak a karmaik. Egy papírtigris, akit eláztat az első tavaszi zápor. Üstökösnek mutatták magukat, aztán beleálltak a földbe. A győzelmünk, kedves Barátaim, nemcsak a Holdról látszott. Győzelmünk minden európai főváros politikai tőzsdéjén felhúzta Magyarország részvényeinek árfolyamát. De hiába akarnak belőle vásárolni, nem eladó. Éppen azért ilyen értékes, mert nem eladó. Nem eladó se Brüsszelnek, se Washingtonnak, se Soros Györgynek.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Európai választás előtt még sohasem gyűltünk össze ilyen óriási tömegben. Ha csak ráfújnánk az ellenfeleinkre, Brüsszelig repülnének. De nem tesszük, mert Brüsszelben van már épp elég háborúpárti politikus, és mi nem hordunk a Dunába vizet. Inkább a mi jelöltjeinket küldjük, élükön Deutsch Tamással, hogy foglalják el Brüsszelt. Ott éppen a magunkfajta emberekre van szükség, akik nem hisznek a háborúban és az erőszakban, de hisznek a szeretet és az összetartozás erejében.

Barátaim!

Szent Margit szigetére jöttünk, mert ez itt a béke szigete. Szent Margit békét hozott a magyaroknak. Amikor a tatárok feldúlták a hazánkat, és már csak az ima segített, a király a békéért cserébe Isten szolgálatába ajánlotta a lányát. Úgy is lett, a tatárok kitakarodtak, eljött a béke, Szent Margit pedig ide vonult be kolostorba. Margit előtt a Nyulak szigetének hívták ezt a helyet, de ma nem vagyunk kíváncsiak a nyulakra. Nyusziknak itt nincs helye, mert most egy nagy és bátor tettre van szükségünk. Meg kell nyernünk, és úgy kell megnyerjük az európai választást, hogy a brüsszeli bürokraták ijedtükben megnyissák előttünk a város kapuit, és sietősen távozzanak az irodáikból.

Barátaim!

2006 ősze óta minden választást megnyertünk: parlamentit, önkormányzatit, európait. 2006 ősze óta Magyarországon csak mi nyertünk választást. Tizenegyszer nyertünk egyhuzamban. Abszolút rekord. KO, kiütéses győzelem. Nincs vita. Egész jól belejöttünk. A mi táborunk a legnagyobb, a mi egységünk a legszilárdabb egész Európában. Mi tudunk a legjobban kampányolni. A mienk a legnagyobb választási hadsereg. Soha senki ennyi embert nem tudott fölsorakoztatni a béke mellett. Mert a magyarok választási hadseregének egyetlen célja megőrizni a békét. Mi vagyunk Európa legnagyobb békehadteste. Mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje. Ott vagyunk az ország minden terén, sugárútján, fő- és mellékutcáján, és ott vagyunk a falvakban, a tanyákon, sőt még a magtárakban is. A jövő héten több millió ajtón kopogtatunk, és több millió magyarral beszélünk. Mi vagyunk a Fidesz–KDNP szövetség, és a jövő héten felállítjuk a mozgósítás világrekordját.

Újra egy hatalmas győzelem kapujában állunk. Minden mellettünk szól. Az erő, a lelemény, a kitartás, a jó ügy, amelyet szolgálunk, és mellettünk szól ellenfeleink állapota és képességei is. Nálunk rendezettség és erő, az ellenfeleinknél erőszakoskodás, választási dulakodás, lökdösődő vircsaft. Ők nem a háborút, hanem egymást akarják legyőzni. Nincs velük dolgunk, hadd csépeljék egymást. Ott minden pofon jó helyre megy. Negyvenkét nap kampány már mögöttünk van. Most már csak a magunk kitartó tempójában végig kell csinálni a jövő hetet. Az lesz az igazi kampány. Igaz, hogy a nap mindenkinek 24 órából áll, de aki korábban kel, annak hosszabb. Elvégre mi vagyunk a korán kelő magyarok pártja, és aki korán kel, választást nyer. Még egy hét szívós munka, a legendás fideszes hajrá, és letoljuk az ellenfelet a pályáról. Óriási gólhelyzetben vagyunk, ajtó-ablak. Most már csak be kell passzolni. Be lehet azt piszkálni, pöckölni, tuszkolni. De amilyen egyszerű, olyan könnyen el is lehet hibázni. Ha elbízzuk magunkat, ha nem összpontosítunk, ha lezserkedünk, a végén még elhibázhatjuk. A kormányzati munkában a rutin előny. A tapasztalt kéz biztosabban fogja a kormányt. De a kampányban, ott a rutin méreg. A kampányban a rutin öl. A megszokott győzelem elkényelmesít. A kényelmes ember pedig a kanapéról akar szurkolni, és nem feszül meg a pályán a győzelemért.

Barátaim, a jó kampányhoz közös akarat, a sikeres kampányhoz szív, a győztes választáshoz szenvedély kell. Papírforma győzelem a politikában nem létezik. Szenvedély és győzelem, vagy rutin és vereség. Nincs más út. Éppúgy, mint a házasságban: a test kevés, szerelem is kell. A leggyorsabb sportautó sem győzhet, ha nincs benne üzemanyag. A szenvedély a jobboldal üzemanyaga. És nekünk van egy nagy közös szerelmünk, úgy hívják: Magyarország. És ma ezért vagyunk itt, hogy feltankoljunk. Minden csepp energiára szükségünk van. Minden csepp energiára szükségünk lesz, mert a feladat, ami előttünk áll, olyan nagy, amilyet még sohasem láttunk. Meg kell akadályozni, hogy Európa háborúba, a saját vesztébe rohanjon.

Barátaim!

Európa ma háborúba készül. Naponta jelentik be a pokolba vezető út újabb szakaszának átadását. Naponta öntik ránk, hogy euró százmilliárdok Ukrajnának, nukleáris fegyverek telepítése Európa közepére, fiaink besorozása egy idegen hadseregbe, ukrajnai NATO-misszió, európai katonai egységek Ukrajnába. Barátaim, úgy látszik, a háborúpárti vonaton nincsen fék, és megőrült a masiniszta. Nem kevesebbre vállalkozunk az európai választáson, minthogy ezt a szerelvényt megállítsuk. Meg kell húzni a vészféket, hogy legalább aki akar, leszállhasson, és kimaradjon a háborúból. A magyar kormány tudja, hogy’ kell ezt csinálni. Tudjuk, hogyan kell a végzetes dolgokból kimaradni. A nemzetek önfeladása felé robogó, migrációpárti szerelvényről időben lekapcsoltuk a magyarok kocsiját. Stop migráció! És a magyar gyermekeket is kimentettük a veszélyes és visszataszító genderaktivisták kezei közül. Stop gender! Azt sem fogjuk hagyni, hogy a gyerekeinket és az unokáinkat az ukrán frontra vagonírozzák. Stop háború! Aki pokolra kíván jutni, annak balra a második ajtó. No migration! No gender! No war! – hogy Brüsszelben is értsék.

Barátaim!

Mi vagyunk az egyetlen békepárti kormány az unióban. A Vatikán is a béke oldalán áll, de egy olyan királyságot képvisel, amely nem e világból való, s a hitehagyott Európában ez önmagában nem lesz elég, hogy megállítsa a háborúpárti szerelvény száguldását. Kell a béke melletti politikai erők súlya és befolyása. Ezért ma minden Fidesz–KDNP-re leadott szavazat kettőt ér: növeli az európai békepártiak súlyát, és megerősíti a háborúból kimaradó Magyarország döntését. Beszéljünk egyenesen! A Fidesz–KDNP-re leadott szavazat ma életet ment. Csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha a magyar választók megerősítik a kormányt. Más politikai erő ezt nem tudja megcsinálni. Mi pedig a nép nélkül nem tudunk ekkora túlerővel szemben talpon maradni. Csak akkor maradhat ki hazánk a háborúból, ha miénk lesz Európa legnagyobb választási győzelme.

Nézzünk szembe a valósággal: ha a baloldal győz, csak idő kérdése, és a háború utolér bennünket. A háborúpártiak kívül helyezték magukat a józan észen. A háborúpártiak megrészegültek. Le akarják győzni Oroszországot, ahogy megpróbálták az első és a második világháborúban. Sőt, készen állnak összeütközni az egész Kelettel. Ők azt gondolják, hogy ebben a háborúban győzni fognak. De a háborús mámor olyan, mint a drog: akik a rabjai, semmiért sem tartják felelősnek magukat. Nem hallgatnak meg senkit. Átlépnek rajtad. Nem éreznek lelkiismeret-furdalást. Nem vagyunk nekik fontosak, sem te, sem az életed, a családod, a házad, amelyért megdolgoztál, sem a jövőd, amelyért minden nap megdolgozol. Őket nem érdekli a gyerekeid jövője. Nem lehet meggyőzni őket. És ezért nekünk nem is meggyőzni, hanem legyőzni kell őket.

Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim!

Az Európai Unió alapító atyáinak igaza volt: Európa nem bír ki még egy háborút. Ezért hozták létre az Európai Uniót. Az első világháború előtt Európa volt a világ ura. A második világháború után már nem maradt ura önmagának sem, idegen birodalmak szállták meg nyugaton és keleten. Most másodhegedűsök vagyunk. A dolgok állása szerint egy újabb háború után Európa ott sem lesz a világ ritmusát adó zenekarban – ha lesz egyáltalán zenekar. Ez még inkább igaz Magyarországra: a háborúban mi semmit nem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk. Eddig is akaratunk ellenére rángattak háborúba minket, rajta is vesztettünk. Így lenne most, 2024-ben is. Az első világháborúban elvesztettük az ország kétharmadát. A második világháborúban idegen földön megsemmisült az ütőképes magyar haderő. Nem maradt, aki megvédte volna a hazát, a földet, az asszonyokat és a gyermekeket. Annyi erőnk se maradt, hogy tárgyalni tudtunk volna a leendő győztesekkel. A két világháborúban mi, magyarok másfél millió életet vesztettünk s velük leendő gyermekeiket és unokáikat. Micsoda erős országunk is lenne, ha most ők meglennének! És most megint azt várják tőlünk, hogy részt vegyünk egy újabb háborúban. Lassan mondom, hogy Brüsszelben is megértsék: nem fogunk hadba lépni. Harmadjára már nem indulunk meg kelet felé, nem megyünk újra az orosz frontra, voltunk már ott, nincs ott semmi keresnivalónk. Nem áldozzuk föl a magyar fiatalokat, hogy a háborús spekulánsok degeszre keressék magukat. Mi nemet mondunk arra a haditervre, amelyet a pénz, az Ukrajnában megszerezhető vagyon és a nagyhatalmak érdekében gondoltak ki. Régi terv ez, és mi jól ismerjük. Soros György már harminc éve megírta a maga felforgatókönyvét, amely szerint Oroszországot nyugati technikával és kelet-európai élőerő bevetésével lehet legyőzni. Az odaveszett embereket pedig lehet migránsokkal pótolni.

Barátaim!

A magyar baloldal Soros György zsoldjában áll. Ő pénzeli a médiájukat, az ő embereivel vannak tele a választási listáik. Aki ott nem lép egyszerre, nem kap dollárt estére. A magyar baloldal pedig készségesen menetel, még a saját békepárti szavazóit is elárulja, csak hatalomra kerülhessen. De nekünk, a nemzeti oldalnak eszünk ágában sincs engedelmeskedni a Soros-terv brüsszeli tábornokainak. Engedelmesség helyett inkább kössünk útilaput a talpukra. Alászolgája!

Sokat vállaltak, és semmit sem teljesítettek. Virágzó mezőgazdaságot ígértek, és összehozták a világ legnagyobb gazdatüntetését. Azt ígérték, megállítják a migránsokat, de inkább meghívólevelet küldtek nekik. Azt ígérték, hogy a szankciókkal megfékezik a háborút, de a helyzet rémisztőbb, mint volt. Elég abból, hogy Brüsszel Sorosnak kibicel. Menniük kell! Ma a háborúpárti vezetők vannak többségben. De mi, magyarok nem először állunk szemben a fenyegető túlerővel. Kitanultuk, hogy a csatákat nem a térben, hanem az időben kell megnyerni. Mindig időt kell nyerni. Aki időt nyer, békét is nyer. A honfoglalás óta számos háborút kellett túlélnünk, és még mindig itt vagyunk. És még mindig mi vagyunk itt.

Barátaim!

Sokan hiszik azt, hogy a gonosz nem létezik. Pedig a világháborúk mögött a gonosz áll. Ne engedjünk neki! Eljött az ördögűzés ideje. Vagy mi győzünk, vagy ők. Harmadik út nincs, csak harmadik világháború. Mutassuk meg Soroséknak, hol lakik a magyarok Istene!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Ma Magyarország erősebb, mint az elmúlt száz évben bármikor. Egy nyugodt és erős sziget Európa közepén. Befelé együttműködés, kifelé összezárás. Ez a siker titka. Ezért ma még békében élünk. De a döntő kérdés már itt dörömböl az ajtónkon: lemondunk-e a békéről? A békéről való lemondás az Ukrajnáért vállalt halált jelenti. Akarunk-e magyar vért adni Ukrajnáért? Nem akarunk! Nem megyünk háborúba, és nem fogunk másokért idegen földön meghalni. Ez a magyarok igazsága. És most az a dolgunk, ha a Jóisten megengedi, hogy a magyarok igazságát európai igazsággá tegyük.

Kedves Barátaim! Tisztelt Békemenet!

Ilyen választást még nem látott Európa. A választás napján a szomszédban dörögnek a fegyverek. A nagy háborúk nem a semmiből támadnak. Gazdasági válság, nyersanyaghiány, fegyverkezési verseny, járványok, hamis próféták, merényletek, baljós árnyak körülöttünk. Így szokott kezdődni. Éltek olyan nemzedékek a földön – nagy- és dédszüleinké –, akiknek a legrosszabb rémálmai is valóra váltak. Figyeljük a jeleket. Látjuk az írást a falon. A magyarok ismerik a háború természetét. Tudják, a háború mindig másképpen végződik, mint ahogyan kezdetben elgondolták. Ezért fekszenek ma európai fiatalok milliói tömegsírokban. Ezért nincs elég európai ember, ezért nincs elég európai gyerek. A háború öl. Valaki fegyverrel a kézben hal meg. Valaki menekülés közben. Valaki bombázásban. Valaki az ellenség börtönében. Valaki járványban. Valaki éhen hal. Van, akit megkínoznak. Van, akit megerőszakolnak. Van, akit elvisznek rabszolgának. Számolatlanul sorakozó sírok. Fiaikért zokogó anyák. Férjeiket sirató nők. Megannyi odaveszett élet. Egy dolgot tudunk: ahova a háború beteszi a lábát, ott nincs menekvés. A háború utolér. Nem tudsz kitérni, nem tudsz elbújni előle.

A háború egyetlen ellenszere a béke. Kimaradni a háborúból, és a béke szigeteként megőrizni Magyarországot. Ez a mi küldetésünk. És ha azt akarjuk, hogy a háború ne érjen utol, akkor elejét kell venni. Most! Ezt a békét nem lehet fegyverekkel kivívni. Ennek a háborúnak nincs megoldása a harcmezőn. Ott csak halottak vannak és pusztulás. Tűzszünet kell, és tárgyalni kell. De legelőször is a választást meg kell nyerni. A választást a jövő héten kell megnyerni. És egy hét múlva erősítést kapunk Európa minden országából, és létrehozhatunk Brüsszelben egy békepárti európai koalíciót. Ősszel az amerikaiak békepárti elnököt választhatnak, és velük összehozhatjuk az össznyugati, transzatlanti békekoalíciót. Az év elején még kisebbségben voltunk, az év végére pedig többségbe kerülhetünk az egész nyugati világban.

Barátaim!

A Jóisten hat nap alatt teremtette a világot, és a hetedikre pihenést írt elő. De sajnos most mi a hetedik napon sem pihenhetünk meg. Tövig kell nyomni a gázt, ami a csövön kifér. Csak akkor van győzelem, ha mind elmegyünk, és mind szavazunk. Csak a béke! Csak a Fidesz!

A Jóisten mindannyiunk fölött! Magyarország mindenek előtt! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!
"

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2024. június 4.

Üdvözlettel:

Szerb Tamás

Adatigénylés (MK), Miniszterelnöki Kabinetiroda

1 Melléklet

 

MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA

 

 

Iktatószám: MK_JF_közadat/39/2 (2024)

 

 

Szerb Tamás

 

[email cím]

 

Tisztelt Uram!

 

2024. június 4-én érkezett levelében az információs önrendelkezési jogról
és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a
továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján közérdekű
adatigényléssel fordult a Miniszterelnöki Kabinetirodához.

 

Adatigénylését a következők szerint fogalmazta meg: 

 

„Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre

 

a miniszterelnök beszédében:

 

[1]https://miniszterelnok.hu/orban-viktor-b...

 

Ki az ellenség?”

 

Tájékoztatjuk, hogy adatigénylésében megfogalmazott kérdése nem az Infotv.
3. § 5. pontja szerinti közérdekű adat megismerésére irányul.

 

Jelen levelet kizárólag elektronikus úton, a megkeresésben megjelölt
e-mail címre küldjük meg. 

 

Jogorvoslati tájékoztató

 

A közérdekű adat megismerésére vonatkozó igény elutasítása vagy a
teljesítésre nyitva álló (illetve a meghosszabbított) határidő
eredménytelen eltelte esetén, valamint – ha a költségtérítést nem fizette
meg – a másolat készítéséért megállapított költségtérítés összegének
felülvizsgálata érdekében a Fővárosi Törvényszéken (1363 Budapest, Pf. 16
- 1055 Budapest, Markó utca 27.) keresettel élhet.

 

A közérdekű adatok megismeréséhez fűződő jogok gyakorlásával kapcsolatos
jogsértés esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz
(1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.) is fordulhat.

 

A pert az igény elutasításának közlésétől, a határidő eredménytelen
elteltétől, illetve a költségtérítés megfizetésére vonatkozó határidő
lejártától számított harminc napon belül kell megindítani. Ha az igény
elutasítása, nem teljesítése vagy a másolat készítéséért megállapított
költségtérítés összege miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság
Hatóságnál bejelentést tesz, a pert a bejelentés érdemi vizsgálatának
elutasításáról, a vizsgálat megszüntetéséről vagy lezárásáról, továbbá az
adatkezelő jogsérelem orvoslására, illetve annak közvetlen veszélye
megszüntetésére történő felszólítása eredményéről szóló értesítés
kézhezvételét követő harminc napon belül lehet megindítani.

 

Tisztelettel:

 

Miniszterelnöki Kabinetiroda

 

idézett részek megjelenítése