A magyar kormány szerződései a Rothschild-csoporttal illetve a Hengeler Mueller tanácsadó céggel

Miniszterelnökség nem kapta meg a kért információt.

Rényi Pál Dániel

Tisztelt Miniszterelnökség!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

A Népszabadság január 14-én közölt, nem cáfolt információi szerint a magyar kormányt 2012 óta tanácsadói szerződésben áll a Rothschild-csoporttal illetve a Hengeler Mueller nemzetközi jogi tanácsadó céggel. A lap értesülései szerint a Paksi Atomerőmű bővítéséhez kapcsolódó pénzügyi tárgyalások hivatalosan a Rothschild-csoport "közreműködésével" zajlottak, zajlanak és ugyancsak a Rothschild-csoport tanácsára fogadott fel a magyar kormány egy német ügyvédi irodát, a Hengeler Mueller nemzetközi jogi tanácsadó céget.

Kérem, válaszlevelükben jelezzék, hogy a fenti állítások megfelelnek-e az igazságnak.
Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre a vonatkozó szerződéseket Magyarország kormánya vagy a Miniszterelnökség illetve a Rothschild-csoport bármely kirendeltsége, továbbá Magyarország kormánya vagy a Miniszterelnökség és a Hengeler Mueller tanácsadó cég között.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) bekezdése szerint adatigénylésem során a szkennelés költségén kívüli költségek megtéríttetésére nincs mód. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatok szkenneléséért költségtérítés megállapítására kerül sor. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot és a szkennelés költségét.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2014. január 21.

Üdvözlettel:
Rényi Pál Dániel

Lakatos Jenő, Miniszterelnökség

2 Melléklet

Tisztelt Uram!

 

Csatolva küldöm Dr. Mikecz Péter helyettes államtitkár úr
 I-1/ME/398/2/2014. iktatási számú levelét.

 

Tisztelettel:

 

 

[1]Leírás: Leírás: Leírás: cid:[email protected] Lakatos Jenő

MINISZTERELNÖKSÉG

 

 

idézett részek megjelenítése