24238/0/A/19 hrsz-ú ingatlan átépítése

Az igénylést már régen meg kellett volna válaszolni. A vonatkozó jogszabály értelmében a(z) Budapest Főváros V. kerület Belváros-Lipótváros Önkormányzat Polgármesteri Hivatal munkatársainak már ki kellett volna adniuk a kért adatokat. (részletek). Panaszt nyújthat be a következő időpontig: belső felülvizsgálat kérése .

Tisztelt Belváros-Lipótváros Önkormányzata,
Belváros-Lipótváros, Budapest, Főváros V. kerületének Önkormányzata,
Belváros-Lipótváros Önkormányzatának Jegyzője (úgy is, mint a Polgármesteri Hivatal vezetője, és úgy is, mint az Önkormányzat adatfelelőse)
és Ügyfélszolgálati Csoportja (e-mail címe azonos az Önkormányzat e-mail címével) !

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Info.tv.) 28. § (1-2) bekezdése alapján, figyelemmel az Info.tv. 3. § 5-6. pontjában foglaltakra, kérem, szíveskedjenek, tájékoztatni arról, hogy a 24238/0/A/19 hrsz-ú, Károly krt. 26. (Műemléki védelmet élvező épület) II. emeletén elhelyezkedő, 509 nm alapterületű egy helyiségből álló iroda, 2015. július 14-én dr Rubovszky Csilla sajtónyilatkozatában megjelölt
1. átépítésére kis és milyen céllal kért és kapott építési engedélyt,
2. kik és mikor kaptak használatba vételi engedélyt a műemlék jellegű épületben elhelyezkedő iroda lakásként történő használatára,
3. mikor és milyen URL címen jelent érhető el a megjelent (sajtónyilatkozatban hivatkozott) pályázat, milyen feltételekkel,
4. hány pályázó nyújtott be pályázatot és hány ingatlan tulajdoni hányadra/albetétre került kiírásra a pályázat,
5. mely értékelési szempontok szerint került sor Aranyosi Zsófia és Gulyás Istvánné pályázatának kedvező elbírálására, és valamennyi más pályázat elutasítására,
6. milyen összegű befizetéseket eredményezett ez az Önkormányzat részére ezideig, az új iroda-résztulajdonosok részéről.
Kérem, az Info. tv. 27.§ (3) és (3a) bekezdései tiszteletben tartásával, szíveskedjék szkennelt formában, elektronikus úton részemre megküldeni az
1. építési engedélyeket (melynek mellékleteként kizárólag az engedély idején regnáló Örökségvédelmi Hivatal rendeltetésű szerv szakhatósági engedélyét kérem, a többi mellékletre nem tartok igényt)
2. használatba vételi engedélyeket,
3. a pályázati dokumentációt tartalmazó URL címet, ennek hiányában a pályázati felhívást és pályázati dokumentációt,
4-5. a pályázatok bontásáról szóló jegyzőkönyvet, továbbá az elbírálást tartalmazó jegyzőkönyvet,
6. illetőleg az adásvételi szerződést, illetve a befizetést igazoló pénzügyi bizonylatot !
Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.
Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.
Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Jegyző, Budapest Főváros V. kerület Belváros-Lipótváros Önkormányzat Polgármesteri Hivatal

1 Melléklet

Dr Ivanics Éva hozzászólt ()

Hát ez megint egy óvodás trükk a közérdekű adatok eltitkolására.

Ad.1. Vajon hány sajtónyilatkozatot adott ki Dr Rubovszky Csilla július 14-én ?

Ad.2. Vajon miért nem hajlandók kiadni az átépítésre vonatkozó dokumentumokat addig, amíg nem tudják, melyik nyilatkozata adott ötletet arra, hogy feltegyék a kérdéseket ? Miért függ a válasz attól, hogy melyik nyilatkozatot hallotta Juhász Képviselő Úr ? Feltehetően azért, mert más a válasz, ha más nyilatkozatot hallott ? A 2009-es elidegenítés és azóta sem bejegyzett használatba vételi engedély alapdokumentumai miért függenek attól, hogy melyik nyilatkozatát hallotta a Képviselő Úr július 14-én dr Rubovszky Csillának ?

Nevetséges, hogy mennyire nem hajlandó tudomásul venni Dr Sélley jegyző úr, hogy az adatigénylésre adandó válaszról nem rendelkezik diszkrecionális jogkörrel, mert arról törvény rendelkezik !