Tisztelt Nemzeti Közszolgálati Egyetem!
Tisztelt Rektor úr és Főtitkár úr !

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre

A mai napon kezembe került nyilvános statisztikai adatok amely a NKE NBI -re vonatkoznak mélységesen felháborított úgy is mint a ZMNE volt oktatóját úgy is mint volt hallgatóját.
Az Intézet által kiadott statisztika szerint több mint 1200 hallgatót oktatnak !
Több mint 40 PhD hallgatójuk van és a vezérkari tanfolyamot is képzik.
Ezzel kapcsolatban kérdezem:- hány hallgatója van az Intézetnek (tanszékenként és összesen )
-Ezen hallgatókra hány oktató jut aki az Intézet állományában van ill oda van vezényelve.
- Milyen a valós oktató / hallgató arány (tanszéki bontásban is )
- PhD képzésben egyes oktatók vesznek részt (hányan ) vagy maga az Intézet ?
- Van saját PhD programja az intézetnek ?
- Vezérkari tanfolyamon hány fő oktat az Intézetből hány órában ?
- Hányan felelnek meg az Intézet állományából a felsőoktatási törvény előírásainak (tanszéki bontásban )a meghirdetett vagy betöltött helyeknek? (tud kutató, adjunktus, docens )
- 2014 és 2015 évben hány fővel kötöttek megbízási szerződést és milyen összegben ?
- A mb szerződéses óra adók milyen órákat tartottak amelyeket az aktív NKE állománya nem tudott megtartani ? (Vagy a szolgálatok aktív állományából )
- Az Intézetnél (tanszékenként ) milyen a valós titkosszolgálati szakmai tapasztalattal rendelkező kollégák száma akik megfelelnek a felsőoktatási követelményeknek is. (min 10 év szakmai tapasztalat, 10-15 felső oktatási gyakorlat, stb )
-Miért a tudományos rektor helyettes úr felügyeli az Intézetet? (Szakmai oka van vagy egyéb személyes oka )

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) bekezdése szerint adatigénylésem során a szkennelés költségén kívüli költségek megtéríttetésére nincs mód. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatok szkenneléséért költségtérítés megállapítására kerül sor. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot és a szkennelés költségét.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2015. január 30.

Üdvözlettel:

Lenkei László

Csanady Szabolcs, Nemzeti Közszolgálati Egyetem

1 Melléklet