Diósd Kavicsos és Homokos utcák között, a 7-es főút mellé tervezett járda státusza és teljes dokumentációja

Az igénylés részben sikeres volt.

Tisztelt Diósd Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre

1) Diósd Kavicsos és Homokos utcák között, a 7-es főút mellé tervezett járda aktuális státusza (2024.05.23 és a hivatali válasz dátuma közötti időszak vonatkozásában), valamint teljes dokumentációja, beleértve a tervezési szerződést, a jóváhagyott műszaki és tervezési dokumentációt, a projekt megvalósítási költségét és forrását.

2) A már évek óta húzódó Balatoni úti Kavicsos és Homokos utca közötti járda tervezésére az Önkormányzat tavaly 2023. június 13-án egy pécsi székhelyű tervező céggel tervezési szerződés kötött. A szerződés itt található:
https://kereso-core.kozbeszerzes.hu/megt...

Sajnos Önöktől eddig valamiért nem kaptunk információt erről, de mivel a múlt heti képviselőtestületi ülésen megint előtérbe került ez az ügy ezért ezzel kapcsolatban további kérésem lenne, melyekre a választ hivatalos úton (ezen a felületen) várom:
- szerződéses határidő már (2023-ban) rég lejárt, mikor kerültek az építéshatósághoz beadásra a tervek?
- jelenleg, a mai napon (2024.05.23) és a válaszadás időpontjában hol tart az engedélyezési eljárás az illetékes hatóságnál?
- szerződéses határidő már (2023-ban) rég lejárt, a tervező a szerződéses feltételeknek megfelelően teljesített-e?
- mikor készül el a járda?

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2024. május 23.

Üdvözlettel:

Kövér Beatrix

dr Méregh Katalin, Diósd Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal

6 Melléklet

Tisztelt Kövér Beatrix!

 

Mellékelten megküldöm Spéth Géza Polgármester Úr válaszát a 2024. május
23. napján érkezett közérdekű adatigénylésére vonatkozóan

 

Tisztelettel:

 

dr. Méregh Katalin

Aljegyző

 

Diósdi Polgármesteri Hivatal

2049 Diósd, Szent István tér 1.

e-mail: [1][email address]

telefonszám: +36 20 328 40 22

 

References

Visible links
1. mailto:[email address]