Tisztelt Emberi Erőforrások Minisztériuma!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

A tavalyi évben egy adatigényléssel fordultam Önökhöz, amelyre érkezett válaszuk a http://kimittud.atlatszo.hu/request/kozn...) címen olvasható.

Ebben a levélben Sipos Imre helyettes államtitkár úr a következőt írja
"Konkrét felvetésére, amely az Educatio Nkft. jelenlegi vezetője, Dr Kerékgyártó Sándor illetve az új Magiszter szoftvert tulajdonoló cég vezetői, tulajdonosai közötti összefonódást feltételezi, azt tudom válaszolni, hogy az Educatio Nkft. ügyvezetőjének írásban is megerősített nyilatkozata alapján, hogy valóban volt köze iskolaadminisztrációs rendszerekhez, de ez pontosan a Taninform nevű rendszer volt,.."

A Közbeszerzési Hatóság által üzemeltetett web oldalon található egy 2014.03.03-án publikált szerződés (http://kozbeszerzes.hu/adatbazis/mutat/h...) amelyet az Educatio Nkft. kötött a Taninform Szoftver Informatikai Szolgáltató Zrt. valamint a Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt.-vel.
Ez az a cég, amit az előző adatigénylésemben pont azt kifogásoltam, hogy összeférhetetlenségi kapcsolat áll fent az Educatio Nkft. vezetője és a közbeszerzés között. A jelenlegi közbeszerzés (IAR Igényspecifikáció és követelmény leírás elkészítése) ugyanezt a céget jelöli meg.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre az Educatio Zrt és a Taninform Szoftver Informatikai Szolgáltató Zrt. valamint a Commitment Szolgáltató és Tanácsadó Zrt. közötti összes - dr. Kerékgyártó Sándor ügyvezető igazgató ügyviteli ideje alatt keletkezett szerződést.

Továbbá kérem válaszukat arra vonatkozóan, hogy miképpen lehetséges hogy tavaly összel leírt, tényszerű adatokkal alátámasztott bejelentésem után is egy állami cég vezetője ilyen nyíltan játszhat át milliókat egy hozzá köthető gazdasági társulásnak.
Bár nem tartozik konkrátan az adatigénylésemhez, de érdekelne a Minisztérium álláspontja arról, hogy véleményük szerint ez tisztességes magatartás-e, nem ütközik-e a jó erkölcsbe, vagy hogy egy erkölcstanórán elmesélve vajon a kisdiákoknak milyen véleményük lenne az ilyen vezetőkről!?

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) bekezdése szerint adatigénylésem során a szkennelés költségén kívüli költségek megtéríttetésére nincs mód. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatok szkenneléséért költségtérítés megállapítására kerül sor. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot és a szkennelés költségét.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2014. március 23.

Üdvözlettel:

Sas Márton

Közadat (EMMI), Emberi Erőforrások Minisztériuma

Tisztelt Sas Márton Úr!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) alapján a megküldött közérdekű adatigénylésére hivatkozással tájékoztatom, hogy az Infotv. 29. § (2) bekezdése alapján a válaszadási határidő 15 nappal meghosszabbításra kerül.

Üdvözlettel:

dr. Zselinszky Eszter adatvédelmi felelős

idézett részek megjelenítése

Közadat (EMMI), Emberi Erőforrások Minisztériuma

1 Melléklet

Tisztelt Sas Márton!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján megküldött adatigénylésére hivatkozással mellékelten megküldöm az Emberi Erőforrások Minisztériuma válaszlevelét.

Üdvözlettel:

dr. Zselinszky Eszter adatvédelmi felelős

idézett részek megjelenítése