Személyiségi jogi, büntető és egyéb egyedi ügyek

Az igénylés sikeres volt.

Magyar Helsinki Bizottság

Tisztelt Balassagyarmati Fegyház és Börtön!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, hogy szíveskedjék rendelkezésemre bocsánatani:

1. A 2022. július 20. napján és azt követően az adatkiadás napja közötti időszakban jogerős döntéssel lezárult személyiségi jogi perben született első- és másodfokú és felülvizsgálati bírósági határozatokat, amelyek alperese a büntetés-végrehajtási szerv.

3. 2022. július 20. napján és azt követően az adatkiadás napjáig a bv. szerv állományába tartozó személy által elkövetett bántalmazás hivatalos eljárásban bűncselekménye
- miatt tett feljelentések darabszámát,
- feljelentések elutasításának darabszámát,
- nyomozás megszüntetésének darabszámát,
- vádemelések darabszámát,
- az ügyekben keletkezett érdemi bírósági határozatok darabszámát.

4. A 2022. július 20. napján vagy azt követően az adatkiadás napja között a bv. szerv állományába tartozó személy által elkövetett bántalmazás hivatalos eljárásban bűncselekmény ügyében keletkezett első-, másod- és harmadfokú ítéleteket.

5. A 2022. július 20. napján vagy azt követően az adatkiadás napjáig jogerős döntéssel lezárult, a 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 31. § alapján a bv. szerv ellen indított polgári perben született első- és másodfokú és felülvizsgálati érdemi bírósági határozatokat.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha a felmerült költség mértéke meghaladja a kormányrendeletben meghatározott, költségtérítésként megállapítható legalacsonyabb összeget, azzal, hogy az így meghatározott költségtérítés összege ekkor sem haladhatja meg a kormányrendeletben meghatározott legmagasabb összeget. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, ha a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, és dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2023. július 4.

Üdvözlettel:

Magyar Helsinki Bizottság

Körmendi Sándor Dr., Balassagyarmati Fegyház és Börtön

1 Melléklet

Tisztelt Magyar Helsinki Bizottság!

 

A 2023. július 04-i közérdekű adatkérésükkel kapcsolatban a csatolmányban
levő tájékoztatást küldöm.

 

Tisztelettel: dr. Körmendi Sándor

 

Dr. Körmendi Sándor

intézeti jogtanácsos

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

2660 Balassagyarmat, Madách u. 2.

e-mail: [1][email address]

Tel: 06-35/501-170

NTG: 101-1501

 

 

Ez az elektronikus levél bizalmas és/vagy jogilag védett információkat
tartalmazhat, és kizárólag a címzettnek szól. Amennyiben nem Ön a címzett,
kérem, haladéktalanul értesítsen az [2][email address]  címen.
Jelen üzenet jogosulatlan másolása, továbbítása, terjesztése, bármilyen
felhasználása, nyilvánosságra hozatala tilos. Az elektronikus úton történő
levelezés elsősorban információs célokat szolgál.

 

References

Visible links
1. mailto:[email address]
2. mailto:[email address]

_BALA-NOVAVEZSZIG, Balassagyarmati Fegyház és Börtön

1 Melléklet

  • Attachment

    mV lasz a Magyar Helsinki Bizotts g 2023.07.04 i k z rdek adatig nyl sre signed.pdf

    389K Download View as HTML

Tisztelt Címzett!
A(z) Balassagyarmati Fegyház és Börtön a mellékelt küldeményt adta fel az Ön részére.
Az elektronikus levél és a hozzá kapcsolódó fájl(ok) kizárólag a Címzettnek szólnak és a bennük foglalt információk bizalmas, jogilag is védett információt tartalmazhatnak. Amennyiben valamely hiba folytán Ön nem címzettje ennek a levélnek vagy azt sérülten kapta meg, kérjük, semmisítse meg és erről értesítse az üzenet küldőjét a kapcsolódó fájlban található elérhetőségek valamelyikén. Az elektronikus levél és a hozzá kapcsolódó fájl(ok) engedély nélküli felhasználása, sokszorosítása, nyilvánosságra hozatala tilos.

Kérem, hogy erre az üzenetre ne válaszoljon! Kérjük, erre az e-mail címre ne válaszoljon, mert a büntetés-végrehajtási szervezet ezen a címen leveleket nem fogad.