Tisztelt Páty Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatal!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre

- Páty község állandó lakosságának, és ide regisztrált tartózkodási címek számadatait 2019. évre nézve, havi bontásban.
- Minden elérhető információt a 2019. évben történő állandó lakosságszám és az ide regisztrált tartózkodási címek változásáról Páty község esetében
- Szerepelt a nyilvántartásban állandó lakcím, vagy tartózkodási lakcím szerint 2019. évben Páty község területén egy lakcímen több, mint 20 fő? Hány ilyen lakcím volt, és ezek közül mennyi volt intézmény?

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2021. október 1.

Üdvözlettel:

Futó Gábor

Veres Erika, Páty Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatal

Tisztelt Futó Gábor Úr!

Tájékoztatom, hogy közérdekű adat megismerési igény írásban, szóban vagy elektronikus úton terjeszthet elő.
Az e-mail-en érkező kérelem nem minősül elektronikus ügyintézésnek.
Elektronikusan az alábbi felületen nyújthatja be igényét:

Az ügyfelek által használható elektronikus felületek
• Személyre Szabott Ügyintézési Felület (SZÜF):
Emellett felületet ad az Ügyfélkapu és a Hivatali Kapu működéséhez, elektronikus tájékoztatást nyújt köz-, államigazgatási ügyekben, e-közigazgatási szolgáltatásokkal kapcsolatban és tartalmazza a legfontosabb információkat Magyarországról. A portálon elérhetők a központi, területi és helyi közigazgatási szervek, szolgáltatók adatai, ügyleírások, letölthető elektronikus űrlapok, minták és hatályos jogszabályok.
A Szolgáltató a Szolgáltatást az E-ügyintézési tv. 1. § 17. pont a)–i), valamint k) alpontja szerinti elektronikus ügyintézést biztosító szerveknek, továbbá az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet 68/A. § (2) bekezdés a)-b) pontja szerinti szervezeteknek díjmentesen biztosítja.
• Általános célú elektronikus kéreleműrlap szolgáltatás (e-Papír)
Az e-Papír általános célú, szabad szöveges felület, melyen keresztül az ügyfél elektronikus úton el tudja juttatni beadványait az elektronikus ügyintézésre kötelezett szervek részére.

Tisztelettel

Veres Erika
jegyző
Pátyi Polgármesteri Hivatal

idézett részek megjelenítése

Veres Erika, Páty Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatal

1 Melléklet

Tisztelt Futó Gábor Úr!

 

 

Mellékelten megküldöm közérdekű adatigénylésére  a kért adatokat.

 

 

Tisztelettel

Veres Erika

jegyző

Pátyi Polgármesteri Hivatal

Veres Erika, Páty Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatal

1 Melléklet

Tisztelt Futó Gábor Úr!

 

Mellékelten megküldöm közérdekű adatigénylésére határozatomat.

 

Tisztelettel

Veres Erika

jegyző