Tisztelt Országos Választási Iroda!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjenek elektronikus másolatban megküldeni részemre, hogy Baján a választási csalás miatt megismétlendő újbóli választás megszervezése és lebonyolítása valamennyi járulékos költség figyelembevételével (választási lapok legyártása stb.) összesen mekkora költséget emészt fel.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2013. szeptember 28.

Üdvözlettel:

Szalay Dániel

Mucsi Tamás dr., Nemzeti Választási Iroda

1 Melléklet

Tisztelt Szalay Dániel Úr!

Mellékelten megküldöm a Nemzeti Választási Iroda elnökének az Ön tárgybeli közérdekűadat-igénylésére adott válaszát.

Tisztelettel:
Mucsi Tamás

idézett részek megjelenítése

Tisztelt Mucsi Tamás dr.!

Köszönöm hivataluk válaszát. Még arról szeretnék érdeklődni, hogy az önök válaszában említett költséget, amibe a választások megismétlése kerül - azaz ezt a bizonyos 336 175 Ft-ot - tervezik-e jogi úton a jogsértőkkel szemben érvényesíteni? Ha nem, miért nem?

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Szalay Dániel

Választási Információs Szolgálat, Nemzeti Választási Iroda

1 Melléklet

Tisztelt Szalay Dániel Úr!

Mellékelten megküldöm a Nemzeti Választási Iroda elnökének válaszát.

Tisztelettel:
Választási Információs Szolgálat

idézett részek megjelenítése

Tisztelt Választási Információs Szolgálat!

Köszönöm válaszukat, együttműködésüket. Ugyanakkor sajnálattal értesültem levelük alapján arról, hogy ezek szerint nem lépnek fel a választás rendje elleni cselekménnyel okozott kár jogi úton történő érvényesítésére, holott a PTK szerint aki jogtalan cselekménnyel másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni, márpedig bíróság mondta ki, hogy jogtalan cselekmény történt, épp ez indokolta a választások megismétlését.
Álláspontom szerint önöknek, amennyiben pártatlanul és felelősen akarnak eljárni, mindent meg kellene tenniük, hogy ne az adózóknak kelljen finanszíroznia a károkozók általi ismétlés extra költségét.

Üdvözlettel:

Szalay Dániel