Érdi csatornázás: B program szerződései - sokadik adatigénylés

Az igénylést már régen meg kellett volna válaszolni. A vonatkozó jogszabály értelmében a(z) Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal munkatársainak már ki kellett volna adniuk a kért adatokat. (részletek). Panaszt nyújthat be a következő időpontig: belső felülvizsgálat kérése .

Dr. Csőzik László elnök, Érd és Térsége Közmű Társulás

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre

Az Érd és térsége csatornaberuházáshoz kapcsolódó B program keretében megkötött szerződések listáját az alábbi részletezés szerint:
a szerződés tárgya
szerződéses partner
a szerződés típusa
szerződéskötés időpontja
szerződés szerint kifizetett nettó pénzösszeg.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2020. 10. 13.

Üdvözlettel:

Kis Zoltán

dr. Gyóllai Éva, Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal

1 Melléklet

Tisztelt Kis Zoltán!

A 2020. október 13. napján elektronikus úton érkezett, alább írtakkal kapcsolatos adatigénylésére reagálva, mellékelten megküldöm a Társulási Tanács elnökének, Dr. Csőzik Lászlónak a tájékoztató levelét.

üdvözlettel:

dr. Gyóllai Éva
kamarai jogtanácsos

Érd MJV Polgármesteri Hivatal
Jogi Iroda
2030 Érd, Budai út 10. fszt. I/2. iroda
Levelezési cím: 2031 Érd Pf. 31.
tel.: 23/522-300/235. mellék
mobil: 20/324-9533
fax: 23/522-384

idézett részek megjelenítése

Tisztelt Társulás!
Tisztelt dr. Gyóllai Éva!

Tisztelt Társulás!

Az adatigénylési határidő 15 napos meghosszabítása óta eltelt több mint 150 nap.
Mielőtt bírósághoz vagy a NAIH-hoz fordulnék, hadd segítsek úgy, hogy tovább pontosítom az adatigénylést:
Tudomásom szerint a B program jogi-pénzügyi kereteit a Társulat 86/2014. (V.26) KGyH. számú határozata, valamint az önkormányzat 134/2014. (V. 22.) határozata definiálja úgy, hogy a Társulat 1,3 milliárd forint értékben finanszírozza az alábbi, a KEOP által nem támogatott projektelemeket:
Szennyvíztisztítító próbaüzeme;
Házi átemelők telepítése;
Egyedi bekötővezetékek építése;
Csapadék-elvezetési beruházások;
Útépítési és útjavítási munkálatok;
Kérem, közölje, hogy a fenti projektemelek megvalósítását alapvetően az alábbiak szerint elérhetővé tett, 2014. szeptember 13-án aláírt keretszerződés szolgálta?
https://www.erdszennyviz.eu/keretek/Szer...
Közölje továbbá, hogy a Társulat által biztosított 1,3 milliárd forintos összeget maradéktalanul elköltötték-e a B program finanszírozására? Költöttek-e tovább társulati pénzeszközöket a B programra? Ha igen, milyen felhatalmazás (szerződés/megállapodás-módosítás) alapján és milyen összegben?
Itt utalok arra, hogy az Alkotmánybíróság nyomatékkal leszögezte:
A közérdekű adatok megismerésének a biztosítása az adatkezelők egyik alapvető, alkotmányos feladata, és „[a]z alapjog védelmére irányuló intézményvédelmi kötelességük alapján […] a közérdekű adatokat kezelő szerveknek aktív magatartást kell tanúsítaniuk, kötelesek a közérdekű adatokhoz való hozzáférést garantálni”. (IV/2898/2015.)
Mihamarabb várom megtisztelő válaszukat.
Kis Zoltán

Üdvözlettel:

Kis Zoltán