Behajtási-és várakozási hozzájárulás a Városligetben személygépkocsik részére

Az igénylés sikeres volt.

Tisztelt Budapest Közút Zrt.!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre, annak dokumentumát, hogy a Budapest Közút Zrt. adott-e ki a Városliget Zrt. részére olyan behajtási- és várakozási hozzájárulást,aminek alapján jogosan hajtott be és várakozott számos személygépkocsi a védett területek közé sorolt Városligetben? Kérdésemet azért teszem fel a fenti formában,mert a személygépkocsik vezetői közül többen úgy nyilatkoztak,hogy a Városliget Zrt-től kapták a behajtási engedélyüket. A nagy forgalom miatt csak egy személygépkocsi rendszámát tudtam megjegyezni: RRM 666
Az alábbiakban felsorolom a helyszínt és az időpontot.
Helyszín: Millennium Háza XlV. Olof Palme stny. 1.
A személy gépkocsik többnyire a Zichy Mihály útról érkeztek a helyszínre és az Olof Palme sétány felé távoztak.
Időpont: 2020. 02. 20. esti órák.
Amennyiben erre az időpontra vonatkozólag nem a Városliget Zrt. részére történt a behajtási engedélyek kiadása,hanem az egyes személygépkocsik tulajdonosai részére,akkor annak dokumentumait is szíveskedjen számomra elküldeni.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2020. február 24.

Üdvözlettel:

Joó Katalin

Budapest Közút - Ügyviteli rendszer értesítő, Budapest Közút Zrt.

Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönjük megkeresését! Az Ön által küldött levél feldolgozását megkezdtük és rendszerünkben 20ERK0007119 érkeztető számon érkeztetve lett.

Ez egy automatikusan generált levél, kérjük ne válaszoljon rá!

Üdvözlettel:

Budapest Közút Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Cím: 1115 Budapest, Bánk bán u. 8-12.
Postai cím: 1518 Budapest, Pf.: 86.

LÁZAI Krisztina Mária (Budapest Közút), Budapest Közút Zrt.

2 Melléklet

Tisztelt Joó Katalin Úrhölgy!

 

 

A Budapest Közút Zrt-hez érkezett megkeresésére, mellékelten megküldöm
területünk tájékoztatását.

 

 

Üdvözlettel,

 

 

Lázai Krisztina

Asszisztens

E-mail: [email address]

 

 

Budapest Közút Zártkörűen Működő Részvénytársaság

1115 Budapest Bánk bán utca 8-12.

 

 

Tisztelt LÁZAI Krisztina Mária (Budapest Közút)!

Részletes válaszukat nagyon köszönöm! Az Önök által leírottak alapján szeretném szíves figyelmükbe ajánlani a következőket:
1.)"A Városliget Zrt. több egész évre szóló behajtási engedéllyel rendelkezik a védett Városliget területére,amelyek a közterületeken történő várakozásra nem jogosítanak fel." A valóságban az a helyzet,hogy az építkezések környékén lévő közterületeken napi rendszerességgel várakozik sok személygépkocsi, ezzel szabálysértő módon tovább akadályozva az építkezések miatt az amúgy is szűkös helyen kölekedni kényszerülő parklátogatókat.
2.)A Millenium Házában tartott 2020.02.20. rendezvénnyel kapcsolatban a következőek a meglátásaim: A személgépkocsik akár az Olof Palme sétnyról,akár a Zichy Mihály útról hajtanak be mindenképpen az épület előtt újonnan kialakított közterületi sétáló útra hajtanak rá,amely nem autóút. A gépkocsik váratlan megjelenése megzavarja a park használóit, kárt okoz az új sétányokon,valamint balesetveszélyes,mert az ott bicikliző, rollerező, sétáló emberek nem számítanak hirtelen megjelenésükre. A parkhasználók általános véleménye az,hogy pusztán kényelmi okokból ne adjanak ki behajtási hozzájárulást VIP vendégeknek, a védett park és a parkhasználók kárára. A Millenium Házától ötpercnyi sétára található a Hermina úti felszíni parkoló. Tisztelettel kérem,hogy szíveskedjenek a behajtási hozzájárulások kiadásának kritériumait szigorítani a védett közpark és a parkhasználók érdekében. Kérem,hogy a jövőben csak nagyon indokolt esetben lehessen védett területen ilyen engedélyhez hozzájutni.

Üdvözlettel:

Joó Katalin