Tisztelt Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre az alábbi adatokat.

A 2017-es évre vonatkozóan szervezetenként (OKF, adott megyei igazgatóság) a 259/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 1. mellékletének bontása szerint (szövegesen megadva a tételt, és mellé az adatokat), valamint a 2015. évi CCXI. törvény 7. § (2) b) és 7. § (7) ba) pontja alapján (természetesen a jogszabály 2017-ben hatályos verziója alapján), hogy mekkora összegben és hány esetben lett tűzvédelmi bírság kiszabva. Ezek közül mennyi és milyen összegben emelkedett jogerőre 2016-ban. Mennyi és mekkora összegben lévőnél történt fellebbezés, bírósági eljárás, és ezek milyen eredménnyel zárultak.

Kérném azt is megadni, hogy a 2015. évi CCXI. törvény 7. § (7) bb) pontja szerinti, valamint a 259/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet 1. § k) pontja szerinti eltiltás hány esetben történt és melyik igazgatóság által. Ezek jogerőre emelkedtek-e, ha nem, akkor másodfokon, bíróságon mi lett a végeredmény.

Kérném közölni igazgatósági bontásban a helyszíni bírások számát és összegét is.

Az adatokat Excel vagy más, szerkeszthető formátumban várnám (tehát nem pdf-ben).

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.

Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2018. január 1.

Üdvözlettel:

Kis-Guczi Péter

Dr. Csekő Katalin, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

1 Melléklet

Tisztelt Adatigénylő!

 

Mellékelten továbbítom a 35000/346-1/2018.ált. számú ügyiratot.

 

Tisztelettel:

 

dr. Csekő Katalin tű. százados

belső adatvédelmi felelős, jogtanácsos

BM OKF Hivatal

 

Dr. Csekő Katalin, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

2 Melléklet

Tisztelt Adatigénylő!

 

Mellékelten továbbítom a 2017. évi tűzvédelmi bírságokkal kapcsolatos
válaszunkat.

 

Tisztelettel:

 

dr. Csekő Katalin tű. százados

belső adatvédelmi felelős, jogtanácsos

BM OKF Hivatal