IktatĂłszĂĄm: 163-2  /KSJIF/2017
 
Tisztelt Adatigénylő!

 

A Semmelweis Egyetem 46637-5/KSJJIF/20106. iktatĂłszĂĄmĂş levelĂŠre vĂĄlaszul 2016. augusztus 23-ĂĄn kĂźldĂśtt e-mailjĂŠben Ön az alĂĄbbi Ăşjabb adatigĂŠnylĂŠst fogalmazta meg:

„(…)kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre, az önök által már elkészített és hivatkozott rangsort a Semmelweis Egyetem valamennyi közalkalmazottját figyelembe véve illetve csak az oktató-kutató munkakörben lévő közalkalmazottakat tekintve azokról akik a legmagasabb jövedelemmel rendelkeznek 2016-ban illetve a 2013-tól kezdődő időszakot áttekintve.”

Fenti adatigĂŠnylĂŠs teljesĂ­tĂŠsekĂŠnt – figyelemmel a Nemzeti AdatvĂŠdelmi ĂŠs InformĂĄciĂłszabadsĂĄg HatĂłsĂĄg elnĂśkĂŠnek tĂĄrgyban szĂźletett levelĂŠben (NAIH/2016/5581/2/V.)  foglaltakra is – a mellĂŠkelt kimutatĂĄsban adunk tĂĄjĂŠkoztatĂĄst a korĂĄbban megkĂźldĂśtt ragsorban szereplő, magasabb vezető, illetve vezető megbĂ­zĂĄssal rendelkező kĂśzalkalmazottak illetmĂŠnyĂŠről az Ön ĂĄltal megjelĂślt ĂŠvekre vonatkozĂłan (2013, 2014, 2015, 2016 I. fĂŠlĂŠv).

A kimutatással kapcsolatban tájékoztatom, hogy az Önnek korábban megküldött „rangsortól” eltérően

-          jelen kimutatĂĄs csak vezetői vagy magasabb vezetői megbĂ­zĂĄssal rendelkező egyetemi kĂśzalkalmazottakra vonatkozĂł illetmĂŠnyadatokat tartalmaz, ilyen megbĂ­zĂĄssal nem rendelkező kĂśzalkalmazottak esetĂŠben ugyanis az illetmĂŠnyadatok nem minősĂźlnek kĂśzĂŠrdekből nyilvĂĄnos adatoknak.

-          jelen kimutatĂĄs a Semmelweis Egyetemen vezetői vagy magasabb vezetői megbĂ­zĂĄssal rendelkező egyetemi kĂśzalkalmazottak kĂśzĂźl csak azon szemĂŠlyek illetmĂŠnyadatait tartalmazza, akik az Önnek korĂĄbban megkĂźldĂśtt rangsort tartalmazĂł tĂĄblĂĄzatban is szerepeltek (tehĂĄt Prof. Dr. Hunyady LĂĄszlĂłt Ăśsszes jĂśvedelem tekintetĂŠben megelőztĂŠk). Megjegyezni kĂ­vĂĄnjuk, hogy a korĂĄbbi „rangsor” az adott kĂśzalkalmazott ĂŠves, a Semmelweis Egyetemtől szĂĄrmazĂł valamennyi jĂśvedelme alapjĂĄn kerĂźlt ĂśsszeĂĄllĂ­tĂĄsra, jelen kimutatĂĄs viszont az adott vezető, magasabb vezető megbĂ­zĂĄsĂş kĂśzalkalmazott ezen (vezető, magasabb vezető) megbĂ­zĂĄsĂĄval kapcsolatos illetmĂŠnyrĂŠszt tartalmazza (illetmĂŠnye egyĂŠb, nem a vezetői, magasabb vezetői megbĂ­zĂĄshoz kapcsolĂłdĂł rĂŠszĂŠt nem). Ebből adĂłdĂłan a korĂĄbbi ĂŠs a jelenlegi kimutatĂĄs nem ĂśsszehasonlĂ­thatĂł.

-          jelen kimutatĂĄs az ĂŠrintett vezetők, magasabb vezetők neveit nem az illetmĂŠnyĂźk rangsorĂĄban, hanem alfabetikus sorrendben tartalmazza.

Üdvözlettel,
 
Dr. KovĂĄcs Zsolt
jogi és igazgatási főigazgató
 



>>> SzabĂł JĂĄnos<[email cím]> 2016.08.23. 11:35 >>>
Tisztelt Semmelweis Egyetem!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

A 46637-5/KSJIF/2016. iktatószámú levelükben következőkről tájékoztattak:
"TĂĄjĂŠkoztatom tovĂĄbbĂĄ, hogy a Semmelweis Egyetem valamennyi
kĂśzalkalmazottjĂĄt figyelembe vĂŠve 2016-ban Dr. Hunyady LĂĄszlĂł DĂŠkĂĄn
Úr jövedelmei vonatkozásában a 35., csak az oktató-kutató munkakörben lévő közalkalmazottakat tekintve a 24. helyen áll. Ha a 2013-tól kezdődő időszakot tekintjük át, akkor egyszer sem került be a legmagasabb jövedelemmel rendelkező tíz közalkalmazott közé."
Ezzel kapcsolatban kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre, az önök által már elkészített és hivatkozott rangsort a Semmelweis Egyetem valamennyi közalkalmazottját figyelembe véve illetve csak az oktató-kutató munkakörben lévő közalkalmazottakat tekintve azokról akik a legmagasabb jövedelemmel rendelkeznek 2016-ban illetve a 2013-tól kezdődő időszakot áttekintve.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdÊse szerint kÊrem, hogy a måsolatokat Ês az egyÊb igÊnyelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen rÊszemre a feladó e-mail címÊre megkßldeni.
Ha az igĂŠnyelt adatokat bĂĄrmely okbĂłl nem lehet e-mailben megkĂźldeni, akkor kĂŠrem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon tĂśltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2016. augusztus 23.

Üdvözlettel:

SzabĂł JĂĄnos

-------------------------------------------------------------------

Ezt a kĂśzĂŠrdekĹąadat-igĂŠnylĂŠst a KiMitTud weboldalon keresztĂźl kĂźldtĂŠk el. Az adatigĂŠnylĂŠsre a vĂĄlaszt, illetve bĂĄrmilyen kapcsolĂłdĂł visszajelzĂŠst, kĂŠrjĂźk, erre az e-mail cĂ­mre kĂźldje meg:
[email cím]

Ha a(z) Semmelweis Egyetem nem a(z) [SE kérő e-mail] cĂ­men fogadja a rĂŠszĂŠre benyĂşjtott KĂśzĂŠrdekĹąadat-igĂŠnylĂŠseket, kĂŠrjĂźk, Ă­rja ezt meg nekĂźnk:
http://kimittud.atlatszo.hu/help/contact

Jognyilatkozat: Ezt az üzenetet és az ön válaszát is közzétesszük a KiMitTud weboldalon. További információkat a KiMitTud szolgáltatás segítségével kezdeményezett közérdekűadat-igénylésről itt olvashat:
http://kimittud.atlatszo.hu/help/about

Amennyiben megkeresĂŠsekre vĂĄlaszolĂł munkatĂĄrskĂŠnt hasznosnak talĂĄlta ezt a szolgĂĄltatĂĄst, kĂŠrje meg szervezete webmesterĂŠt, hogy helyezzen el a honlapunkra (kimittud.atlatszo.hu) mutatĂł hivatkozĂĄst az ĂśnĂśk kĂśzĂŠrdekĹą adatokat tartalmazĂł weboldalĂĄn!

-------------------------------------------------------------------