Tisztelt Magyar Öttusa Szövetség!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjenek elektronikus másolatban átadni a Magyar Öttusa Szövetség adatkezelésében található 2024.07.08. - 2024.07.14. között megrendezett "Felnőtt Öttusa Európa Bajnokság 2024" megnevezésű eseménnyel kapcsolatos szerződéseket, teljesítési igazolásokat, számlákat és a beérkezett ajánlatokat

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni. Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Mivel adatigénylésemben elektronikus másolatban és elektronikus úton kérem az adatok kiadását, ezért az adatigénylés teljesítéséért az Infotv. 29. § (3)-(5) bekezdései alapján költségtérítés megállapítására nincs mód. Ha az adatok kiadása a kért módon lehetetlen volna, és iratmásolatok adathordozókra másolásához és kézbesítéséhez kapcsolódóan a hivatkozott törvényi rendelkezések alkalmazásával mégis költségtérítést állapítanának meg, úgy kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson erről. Ebben az esetben azt is kérem, hogy a tájékoztatásban tételesen jelölje meg a költségtérítés számítása során figyelembe vett költségtényezőket.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2024. szeptember 22.

Üdvözlettel:

Tóth Gábor

HMPA, Magyar Öttusa Szövetség

1 Melléklet

Üdvözlettel:
 
Magyar Öttusa szövetség

idézett részek megjelenítése

Tisztelt Magyar Öttusa Szövetség !

Válaszukban megjelölt „személyes betekintési lehetőséget” nem fogadom el adatigénylőként a jelenleg folyamatban levő ügyek estén. A vonatkozó törvények rendelkezései alapján az adatigénylőnek nem kötelessége elfogadni a személyes betekintési lehetőséget. Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint az adatigénylésnek, amennyiben ezt az adatot kezelő közfeladatot ellátó szerv aránytalan nehézség nélkül teljesíteni képes – az igénylő által kívánt formában, illetve módon kell eleget tenni. Tekintettel arra, hogy adatigényléseim minden esetben jól meghatározott adatkörre vonatkoznak, így azt aránytalan nehézség nélkül kell tudniuk teljesíteni. Felhívom figyelmüket, hogy a Kúria a Pfv.33.360/2017/11. számú ítéletében kimondta, hogy a betekintés felajánlása akkor minősül az adatigénylés jogszerű teljesítésnek, ha az igénylő a személyes betekintést (szemben az elektronikus megküldéssel) kifejezetten elfogadja. Én kifejezetten az elektronikus megküldést kérem teljesíteni.
A Miskolci Járásbíróság 29.P.22.275/2020/14. számú döntésében úgy foglalt állást, hogy "a betekintés jó lehetőség arra, hogy amennyiben az igénylő nincs tisztában pontosan az általa kért adatok körével, azt a betekintés útján pontosítani tudja. A betekintés lehetőséget nyújt arra is, hogy a túl nagy mennyiségű adatok körét az igénylő leszűkítse. De amennyiben az igénylő pontosan megjelöli az igényelt adatok körét és a teljesítés módját, azt az adatkezelő nem teljesítheti a betekintés felajánlásával. Ily módon az alperes által felajánlott betekintési lehetőség nem felel meg a teljesítésnek, mert annak a hivatkozott 30. § (2) bekezdése alapján az igénylő által kívánt formában, illetve módon kell eleget tenni".
Adatigényléseimben egyértelműen megjelöltem az igényelt adatok körét és a teljesítés módját.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH-6750-4/2024 sz állásfoglalása alapján a „betekintést”, mint a NAIH által elfogadható megoldást, de ezt csak abban az esetben, ha „Amennyiben az adatokat kezelő közfeladatot ellátó szerv nem rendelkezik olyan infrastruktúrával, amellyel az adatigénylő által kért módon tudná teljesíteni az adatigénylést,”. Ezzel szemben a Magyar Öttusa Szövetség rendelkezik megfelelő infrastruktúrával és humán erőforrással.

Üdvözlettel:

Tóth Gábor