Ez a közérdekűadat-igénylés csatolmányának HTML formátumú változata 'Adatigénylés és közérdekű bejelentés - Zala Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály'.

Date: Mon, 29 Oct 2018 16:40:04 +0000
Subject: Közérdekűadat
Közérdekű adat igénylés - Adatigénylés és közérdekű bejelentés - Zala Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály
From: "Györei Árpádné" <[email cím]>
To: "KözAdat Közérdekű adat igénylések Zala Megyei Kormányhivatal adatgazdánál" <[email cím]>

Tisztelt Zala Megyei Kormányhivatal!
Zala Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjenek elektronikus másolatban megküldeni részemre az alábbi kérdésekre adott válaszokat

1. Kérem megküldeni a Zala Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály 2013. január 1.-től és 2018. október 1.-ig vezetőkre, az ügyintézőkre és az ügykezelőkre vonatkozó
- módszertani fejlesztéseit - gyermekvédelmi és gyámügyi szakterületeken
- szervezeti és működési Szabályzatokat
- ügyrendbe foglaltakat
- munkaköri leírások szabályzatait
- ügyiratok iratkezelési szabályzatáról szóló mindenkor hatályos utasításokat
- kormánymegbízott utasításai
(Ha történt változás 2013 és 2018 év között a változás időpontjával és módosítását is kérem megküldeni.)

2. Zala Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály felügyeleti jogkörökkel rendelkező szakigazgatási gyámügyi szerv végez-e „törvényességi ellenőrzést” a gyermekvédelmi szerveknél?

a Milyen gyakorisággal (gyámhivatalokra és gyermekjóléti szolgálatokra bontva)

b Milyen szakmai iránymutatások alapul vételével (kérem a pontos megjelölést)

3. Kérem továbbá Letenyei Járási Kormányhivatalhoz tartozó gyermekvédelem működésére vonatkozó „ellenőrzési jegyzőkönyvek nyilvánosságra hozatalát”megküldését, továbbá kérem tájékoztatásukat a fenti szervre vonatkozó „soron következő, átfogó ellenőrzés időpontjáról” és az „ellenőrzések kiemelt prioritásairól”.

4. A Zala Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály (a továbbiakban: másodfokú gyámhatóság) 2013. január 1. és 2018. október 1. között hány alkalommal „járt” el a Letenyei Járási hivatal gyermekvédelmi- és gyámügyi hatósági ügyeiben?

5. Kérem továbbá Letenyei Járási Kormányhivatalhoz tartozó gyermekvédelem működésére vonatkozó ellenőrzési jegyzőkönyvek nyilvánosságra hozatalát, továbbá kérem tájékoztatásukat a fenti szervre vonatkozó soron következő, átfogó ellenőrzés időpontjáról és az ellenőrzések kiemelt prioritásairól.

6. Zala Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály, továbbá Szociális és Gyámügyi Osztály 2018. október 1.-től visszamenőleg 5 évben hány alkalommal vett rész „szakmai értekezleten szervezett formában”, amin a Letenyei Járási Gyámhivatala gyermekvédelmi és a gyámügyi feladat- és hatásköröket ellátó, valamint a Letenyei Gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltató is részt vett? (kérném szakmai értekezlet jegyzőkönyveit is hozzák nyilvánosságra)

7. „Letenyei” gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézményekkel, szolgáltatásokkal, illetve a gyámhatósági tevékenységgel kapcsolatos 2011. január 1.-től és 2017. december 31.-ig bezárólag az „éves statisztikai jelentés” másolatait kérem megküldeni, amit a Zala Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály és Szociális és Gyámügyi Osztálya törvényes keretek elkészített.

8. 2013. január 1.-től és 2018. október 1.-ig bezárólag hány Letenyei Járáshoz tartozó „panaszos ügyét” vizsgált meg a Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Gyámügyi Osztálya? (évekre bontva)

9. 2013. január 1.-től és 2018. október 1.-ig bezárólag a Zala Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály vagy Szociális Gyámügyi Osztálya 2013. január 1.-től és 2018. október 1.-ig bezárólag a hozzátartozó járási gyermekvédelmi jelzőrendszer elégtelen működése miatt „hány alakalommal és mely” járási hivatalhoz tartozó gyermekvédelmi jelzőrendszer tagja elleni indított intézkedést a Gyvt. 17. § (4) és (5) bekezdésében foglaltakra hivatkozva?

10. Ha történt elégtelen működés miatt panasz/jelzés/ intézkedés, kérem annak a dokumentumait megküldeni.)

11. 2013. január 1.-től és 2018. október 1.-ig bezárólag hány alkalommal „indított” az Alapvető Jogok Biztosa vizsgálatot Zala Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálynál (a továbbiakban: másodfokú gyámhatóságnál) illetékes járási gyámhatóságnál vagy gyermekjóléti szolgálatnál?

a/ Ebből hány alkalommal élt „ajánlással az Alapvető Jogok Biztosa?

b/ Ebből hány „javaslatot teljesítettek”?

12. Kérem a Zala Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályt és Szociális és Gyámügyi Osztályát, hogy adjon tájékoztatást arról, hogy a Zala Megyei Gyámhivatalokban, illetve a fenntartása alatt álló egyes intézmények tekintetében a Gyvt. 104. § (1) bekezdésének e) pontjában fogalt „ellenőrzési kötelezettségének” miként tett, illetve tesz eleget.

13. Milyen „jelzési kötelesség vonatkozik” a Zala Megyei Járási Gyámhivatalokra (a továbbiakban: másodfokú gyámhatóságra) és Zala Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályra, ha gyermek lelki, testi, erkölcsi és egészségügyi veszélyeztetést vagy bántalmazás észlel?

14. 2013. január 1.-től és 2018. október 1.-ig bezárólag hány kiskorú veszélyeztetést „észlelt” Zala Megyei Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály (a továbbiakban: másodfokú gyámhatóság)?
a/ Ebből hány alakommal „indult” kivizsgálás?

b/ Ebből hány alkalommal „zárult” a vizsgálat eredménytelenül? (pl. nem történt kiskorú veszélyeztetés)

c/ Ebből hány alkalommal utasították el” a panasz vizsgálat nélkül?

d/ Ebből hány alkalommal „bizonyosodott be”, hogy kiskorú veszélyeztetés megtörtént?

e/ Hány alkalommal „indult intézkedés” a panaszt kiváltó okok megszüntetése iránt?

g/ Megtett intézkedéséről hány alkalommal „tájékoztatja” a működést engedélyező szervet?

15. Kérem a Zala Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálynak, mint közfeladatot ellátó szervnek a felettesének, illetve felügyeleti szervének, hatósági döntései tekintetében a fellebbezés elbírálására jogosult szervnek, és a felettes törvényességi ellenőrzést gyakorló szervnek adatai: cím, postacím, telefon, e-mail.

https://youtu.be/gY84A87I_Nk
https://youtu.be/PnbFbOoizoM
https://youtu.be/R8EUjNT9I5k
https://youtu.be/ZszWLeHv-O4
https://youtu.be/x0jY3wpjlVg

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni.
Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Az Infotv. 29. § (3) és (5) bekezdése alapján adatigénylésem teljesítéséért költségtérítés kizárólag akkor állapítható meg, ha az adatigénylés teljesítése a közfeladatot ellátó szerv alaptevékenységének ellátásához szükséges munkaerőforrás aránytalan mértékű igénybevételével jár. Ilyen esetben az adatkezelő jogosult az adatigénylés teljesítésével összefüggő munkaerő-ráfordítás költségét költségtérítésként meghatározni. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatokra tekintettel költségtérítést állapítana meg. Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot, az adatigénylés teljesítésével kapcsolatos munkaerő-ráfordítás mértékét és annak óradíját.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2018. október 29.

Üdvözlettel:

Györei Árpádné

-------------------------------------------------------------------

Ezt a közérdekűadat-igénylést a KiMitTud weboldalon keresztül küldték el. Az adatigénylésre a választ, illetve bármilyen kapcsolódó visszajelzést, kérjük, erre az e-mail címre küldje meg:
[email cím]

Ha a(z) Zala Megyei Kormányhivatal nem a(z) [email cím] címen fogadja a részére benyújtott Közérdekűadat-igényléseket, kérjük, írja ezt meg nekünk:
http://kimittud.atlatszo.hu/help/contact

Jognyilatkozat: Ezt az üzenetet és az ön válaszát is közzétesszük a KiMitTud weboldalon. További információkat a KiMitTud szolgáltatás segítségével kezdeményezett közérdekűadat-igénylésről itt olvashat:
http://kimittud.atlatszo.hu/help/about

Amennyiben megkeresésekre válaszoló munkatársként hasznosnak találta ezt a szolgáltatást, kérje meg szervezete webmesterét, hogy helyezzen el a honlapunkra (kimittud.atlatszo.hu) mutató hivatkozást az önök közérdekű adatokat tartalmazó weboldalán!

-------------------------------------------------------------------