Tisztelt Soproni Egyetem!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre, hogy hány egyetemi hallgató kérte a jogviszonyának megszüntetését 2019-2024 között az egyetem óvodapedagógus képzése esetén. Kérem az adatokat féléves bontásban és szakpárokra (amennyiben van) megadva szíveskedjen elküldeni.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni. Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Mivel adatigénylésemben elektronikus másolatban és elektronikus úton kérem az adatok kiadását, ezért az adatigénylés teljesítéséért az Infotv. 29. § (3)-(5) bekezdései alapján költségtérítés megállapítására nincs mód. Ha az adatok kiadása a kért módon lehetetlen volna, és iratmásolatok adathordozókra másolásához és kézbesítéséhez kapcsolódóan a hivatkozott törvényi rendelkezések alkalmazásával mégis költségtérítést állapítanának meg, úgy kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson erről. Ebben az esetben azt is kérem, hogy a tájékoztatásban tételesen jelölje meg a költségtérítés számítása során figyelembe vett költségtényezőket.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2024. augusztus 22.

Üdvözlettel:

Szabó-Gödri Rita

UNI-SOPRON Rektori Hivatal, Soproni Egyetem

Tisztelt Szabó-Gödri Rita!

A Soproni Egyetem (székhelye: 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky utca 4., adószám: 19253086-2-08, statisztikai számjel: 19253086-8542-599-08, az intézmény jogállása: alapítványi fenntartású közhasznú magán felsőoktatási intézmény, intézményi azonosítója: FI21120 képviseli: Prof. dr. Fábián Attila Gábor rektor, a továbbiakban: Egyetem) képviseletében eljárva, közérdekű adatigénylés tárgyában 2024. augusztus 22. napján megküldött elektronikus levelével (a továbbiakban: Kérelem) kapcsolatban ezúton tájékoztatom.

Az alábbi Kérelemmel fordult a Soproni Egyetemhez:

"Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre, hogy hány egyetemi hallgató kérte a jogviszonyának megszüntetését 2019-2024 között az egyetem óvodapedagógus képzése esetén. Kérem az adatokat féléves bontásban és szakpárokra (amennyiben van) megadva szíveskedjen elküldeni."

Tájékoztatom, hogy az Egyetem a közérdekű adatigénylés iránti kérelmét teljesíteni fogja.

A kért adatok terjedelmére tekintettel az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotörvény) 29.§ (2) bekezdése alapján
30 napos határidőn belül - legkésőbb 2024. szeptember 21-ig - fogja az Egyetem, mint a közérdekű adatot kezelő az Ön kérelmét teljesíteni.
Jelen tájékoztatást az Infotörvény 29.§ (2) bekezdésének második mondata alapján küldtük az Ön, mint kérelmező részére.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.

Prof. Dr. Fábián Attila rektor úr megbízásából,
köszönettel:

Papp Gyöngyi Éva
ügyvivő szakértő

[email cím]
+36 99 518 126; +36 99 518 142

REKTORI HIVATAL
Rektori titkárság
9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.

idézett részek megjelenítése

UNI-SOPRON Rektori Hivatal, Soproni Egyetem

1 Melléklet

Tisztelt Szabó-Gödri Rita!

Prof. Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora megbízásából, valamint hivatkozva a 2024. augusztus 22-én kelt levelére, ezúton csatoltan küldöm a Soproni Egyetem részéről a kért adatszolgáltatásról szóló válaszlevelünket, további szíves felhasználásra.

Üdvözlettel:

Papp Gyöngyi Éva
ügyvivő szakértő

[email cím]
+36 99 518 126; +36 99 518 142

REKTORI HIVATAL
Rektori titkárság
9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.

idézett részek megjelenítése