2022-es országgyűlési választás felelősének kifizetése Tatabányán!?

Az igénylés megválaszolása késik. A vonatkozó jogszabály értelmében a(z) Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal adatgazdának normális esetben által (részletek)

Tisztelt Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre

Tisztelt Jegyző Úr!

Bizonyára Ön is tudja, hogy a 2022-es országgyűlési választás során a választás lebonyolításáért Dr. Holicska Judit aljegyző felelt, akivel megbízási szerződést kötöttek még pluszban a választási feladatokra. A fizetésén, a megbízási díjon felül még pénzjutalomban is részesült. Atya ég! Háromszor fizetik ugyanazt a feladatot.

Fizetése az egekben (közel bruttó 1.500.000 Ft), ennek ellenére a választást nem tudta lekoordinálni. A hivatali dolgozók szakmaiságán, szorgalmán múlt, hogy a választást le lehetett bonyolítani.

Fentiek értelmében közadat igénylésem a következő kérdésekre irányul: Dr. Holicska Judit kinevezése óta hány előterjesztést terjesztett saját nevével a közgyűlés vagy bármely bizottság elé?

Dr. Holicska Judit a választások lebonyolításáért mennyi pénzjutalomban részesült? Dr. Holicska Judittal kötöttek-e a fenti időszakban megbízási szerződést, ha igen milyen feladatra, milyen pénzösszeggel? Dr. Holicska Judit hozzá nem értése, alkalmatlansága havonta mennyi pénzbe kerül a tatabányai adófizető embereknek? Mi másra gondolhatnánk mint a Ludas Matyi mesére, hogy háromszor veri ezt kenden Ludas Matyi (“Dr. Holicska Judit”) vissza. Sajnos ez nem mese hanem a valóság!

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre a feladó e-mail címére megküldeni. Ha az igényelt adatokat bármely okból nem lehet e-mailben megküldeni, akkor kérem, hogy azokat a kimittud.atlatszo.hu weboldalon töltse fel.

Mivel adatigénylésemben elektronikus másolatban és elektronikus úton kérem az adatok kiadását, ezért az adatigénylés teljesítéséért az Infotv. 29. § (3)-(5) bekezdései alapján költségtérítés megállapítására nincs mód. Ha az adatok kiadása a kért módon lehetetlen volna, és iratmásolatok adathordozókra másolásához és kézbesítéséhez kapcsolódóan a hivatkozott törvényi rendelkezések alkalmazásával mégis költségtérítést állapítanának meg, úgy kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson erről. Ebben az esetben azt is kérem, hogy a tájékoztatásban tételesen jelölje meg a költségtérítés számítása során figyelembe vett költségtényezőket.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával együtt küldje meg számomra.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH/2015/4710/2/V. számú állásfoglalásából következően a jelen adatigénylés az Infotv. 29. § (1b) bekezdése alapján nem tagadható meg, mivel tartalmazza az adatigénylő nevét és elérhetőségét. Ezen túlmenő adatok megadását az adatkezelő NAIH állásfoglalás szerint nem kérheti, továbbá nem jogosult a személyazonosság ellenőrzésére sem.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Kelt: 2024. szeptember 10.

Üdvözlettel:

Dr. Sipos Virág